BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Putin'in kaplanı Çinli köylüleri bıktırdı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in doğaya bıraktığı Kuzya adlı kaplanın, Çin'in kuzeydoğusundaki bir köyde tavuklara dadandığı sanılıyor.

Abone ol

 Şinhua haber ajansının haberinde, üzerinde uydu alıcısı bulunan ve bölgede olduğu tespit edilen Kuzya'nın Heilongjiang eyaletine bağlı Luobei köyündeki bir çiftlikte son birkaç günde beş tavuğu parçalayıp yediği iddia edildi.

Çiftlikteki kümesin duvarının yıkıldığını, tavuklardan geriye sadece tüy ve kan izlerinin kaldığını belirten köylüler, yetkililere başvurarak kaplandan şikayetçi oldu. 

Köylülerin, Sibirya kaplanını vurmasından endişe ediliyor. Çin'de kaplanların, alternatif tıpta yaygın kullanıldığı için 10 bin dolara kadar alıcı bulması da endişeleri artırıyor. 

Annesi kaçak avcılar tarafından öldürülen Kuzya ile kardeşleri, geçen yıl açlıktan ölmek üzereyken bulunmuş ve Rusya'daki bir rehabilitasyon merkezine gönderilmişti. Putin, Kuzya, Borey ve İlonoy'u 22 Mayıs'ta doğaya salmıştı. Vücuduna takılan uydu alıcısı sayesinde 19 aylık Kuzya'nın Rusya ile Çin arasındaki Amur Nehri'nden yüzerek Çin'e geçtiği tespit edilmişti. Çin, Rusya ile ilişkilerin bozulmaması için "Putin'in kaplanını" bulup geri göndermek üzere bölgeye 60'tan fazla kamera yerleştirmişti.     

Rusya Devlet Başkanı Putin, vahşi doğada sayıları giderek azalan Sibirya kaplanlarının korunmasına büyük önem veriyor. Doğada sadece 450-500 Sibirya kaplanı kaldığı sanılıyor.