BIST 9.882
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.449,64
HABER /  GÜNCEL

AK Partide Alevi vekil

Binali Yıldırım AK Parti'de Alevi vekil istedi

Abone ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım. AK Parti'de Başbakan'a en yakın isimlerden. Binali Yıldırım, SABAH'a yaptığı özel açıklamada, doğum yeri Erzincan Refahiye'de Alevilerle Sünnilerin barış içinde, dostça, iç içe yaşadığını anlattı. Yıldırım'ın sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

* Son dönemde partiler arasında yaşanan ittifak arayışlarını, AKP'ye karşı bir cephe olarak görüyor musunuz?
İttifak arayışlarını, AK Parti'ye karşı bir birleşme olarak değerlendirmiyoruz.
Birleşip ne yapacaklar? AK Parti'yi yok mu edecekler?

* Bu girişimlerin diğer bir yüzünde de Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkmasını engelleme amacı bulunduğu yorumlarına katılıyor musunuz?
Herkes değişik platformda lobi faaliyetleri yapabilir. Demokrasinin gereği bu. Bunların sınırlarını, milletin iradesinin önüne çıkardığınız zaman sıkıntı orada başlıyor. Bir muhalefet liderinin, "Cumhuriyetin kazanımları sandıkta kaybedilemez" gibi maksadını aşan ve kabul edilemez açıklamaları olursa, o zaman bu yapılan faaliyetlerin, çalışmaların masumiyeti ortadan kalkmış olur. Bu demokrasi için de kabul edilebilir değildir.

* Başbakanın, ağabeyinin cenaze töreninde DYP Lideri Mehmet Ağar'la olan fotoğrafı, kulislerde farklı yorumlandı...
Cenazede, öyle organize edilmiş bir şey yok. Şartlar öyle gelişti. Gayet insancıl bir yaklaşım.

'GETİRİN, ATAYAYIM'
* Merkez Bankası Başkanlığı'na yapılan atama, hükümetin atamalarında eşi türbanlı olanları tercih ettiği yönünde yaygın bir inancın oluşmasına yol açtı.
Bizde eşinin başı açık olan da var, kapalı olan da. Başı açık, örtülü gibi bir tasnif asla yok. Orada kesinlikle sizi temin ederim. Hele hele Başbakan seviyesinde böyle bir şey mümkün değil. Herkes, bildiği ile çalışır. Getirin bana bir aday, nereye istiyorsanız oraya atamasını yapayım. Getirin, açık konuşuyorum. Ve başı açık olsun. Ve hanım olsun.

* Böyle biri yok mu?
Yok, yok. Ben bir hanımı üst düzey göreve getirmek için çabalıyorum. Maalesef bulamadım.

* Kamuoyunda hükümetin, 'bizden' ve 'bizden değil' yaklaşımıyla hareket ettiği yönünde bir algılama da var.
Böyle bir ayrımla söze başlarsak, ülkeye en büyük ihaneti yapmış oluruz. Bunu ayrılıkçılar yapabilir, yapıyor da. Bizim böyle bir şey haddimiz değil.

* Türban, hesaplaşma gibi görülüyor.
Bizim ne yaptığımız ne düşündüğümüz belli. Cumhuriyetin kuruluşundan beri Cumhuriyete inanmış, Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına ve ülkeyi çağdaş uygarlık düzeyine taşıma ülküsünü benimsemiş bir insanız. Bunu getirip rejimle hesaplaşma aracı gibi görmek çok yanlış.

Söyleşi: Olçay Aydilek
Kaynak: www.sabah.com.tr