BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,32
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti Soylu ile CHP'li Oran arasındaki kavga yeniden kızıştı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile CHP'li Umut Oran arasındaki 'parelel yapı ve Baykal kaseti' polemiği yeniden kızıştı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'dan CHP Milletvekili Umut Oran'ın da Fuat Avni ile işbirliği içinde olduğunu söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve Milletvekili Umut Oran'ın Fuat Avni ile yazıştığı yönündeki iddiaların basında yer alması sonrası AK Partili Soylu olay yaratacak açıklamalar yaptı.

Süleyman Soylu Twitter hesabından yaptığı açıklamada CHP'li Umut Oran'ı hedef alarak "Umut Oran Fuat Avni'nin elemanı çıktı" dedi.

Oran'ın 22 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 'kaçacak' dediğini de hatırlatan Soylu şunları yazdı:

"22 Mart'ta Tayyip Erdoğan kaçacak diyen Umut Oran Fuat Avni'nin elemanı çıktı. Baykal'a kaset tuzağının ortağı Umut Oran'dır dedim herkes şaşırmıştı.

22 Mart'ta 'Bu hafta yeni gelişmeler olacak' diyen Oran paralelcilerle yüksek işbirliğinde yakalandı. İşbirlikçiler. Turbun büyüğü heybede."


suleyman-soyludan-chpli-umut-orana-fuat-avni-tweetleri.jpg

KAVGA YENİDEN KIZIŞTI

Süleyman Soylu, 22 Mart 2014'te Umut Oran'ın yaptığı açıklamalar sonrası yargı yoluna gitmişti.

Soylu'nun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda Oran'ın Erdoğan'ı işaret ederek “Bu hafta yeni gelişmeler olacak. Erdoğan'ın korktuğu başına gelecek. Erdoğan, belki de 30 Mart'ı bile görmeden siyasetten çekilebilir” şeklinde beyanda bulunmak suretiyle de tehdit suçlarını işlediği söylemişti.

BAYKAL KASEDİNİN ARKASINDA UMUT ORAN VAR

Soylu 24 Mart 2014'te yaptığı açıklamada ise "Buradan söylüyorum; Baykal'a kaset tuzağı kuranlardan bir tanesi de CHP'nin Genel Başan Yardımcısı Umut Oran'dır. Yakında ortaya çıkacak. Kendi arkadaşları kurdular tuzağı. Kaset tuzağı kuranlardan bir tanesi de Umut Oran'dır" demişti.  

CHP'li Oran ise iddiaları yalanlayarak "Önce lafa bakarım laf mı diye, sonra söyleyene bakarım adam mı diye. Bu arkadaşın geçmişi, çizgisi belli. Bu arkadaş, kendi partisine ihanet edip daha evvel eleştirilerde bulunduğu partiye girdi. Soylu hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Bizim geçmişimizde de geleceğimizde de şantaj yoktur" demişti.

Oran, açıklamalar sonrası Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.