BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.439,48
HABER /  MEDYA

AK Parti seçim beyannamesinin sürprizi

Abdülkadir Selvi, Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı AK Parti seçim beyannamesinin sürprizini köşesinde yazdı.

Abone ol

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, Başbakan Davutoğlu'nun beyannameyi prompterdan okumasını büyük sürpriz olduğunu yazdı.

1 Kasım seçimlerine sayılı günler kalan AK Parti'nin merakla beklenen seçim beyannamesi kamuoyuna açıklandı. AK Parti kulislerini yakından takip eden isimlerden Selvi, pek çok vaatler içeren bildirgeyi bugünkü yazısında değerlendirdi.

2002 RUHU

AK Parti'nin ”Dört dörtlük” bir seçim beyannamesi açıkladını yazan Selvi, 7 Haziran öncesi hazırlanan seçim beyannamesiyle böyle karşılaştırdı:

"7 Haziran öncesi mega projelerin ve daha çok devlette devamlılığın esas alındığı bir beyanname açıklanmıştı. Bu kez, ”Kimsesizlerin kimsesi” olan AK Parti profiline uygun bir beyanname ile ortaya çıkıldı. 2002 ruhuna dönülmek demekse, bu o anlama geliyor. Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı, ”Halk Beyannamesi”ydi. AK Parti yeniden insana dokundu."

BUGÜNE KADAR HİÇ KULLANMAMIŞTI

Beyannameye övgüler yağdıran Selvi, yazısında sürpriz bir ayrıntıyı okurlarına aktardı:

"Seçim beyannamesinden daha büyük bir yenilik vardı. Hatta seçim beyannamesinin sürprizi denilse yeriydi. O da Başbakan Davutoğlu'nun promterle konuşmasıydı. Başbakan Davutoğlu'nun, promterle konuşmaya ikna edilmesi demek bir çağı kapatıp yeni bir çağı açmak kadar önemli bir olay. Başbakan'ın, promter kullanmama ve irticalen konuşma konusundaki kararlılığını bilenler benim ne demek istediğimi daha iyi anladılar.

Davutoğlu Genel Başkan seçildiği 27 Ağustos 2014 tarihindeki AK Parti olağanüstü kongresi dahil olmak üzere konuşması sırasında ilk kez promter kullandı ve çok da iyi kullandı. Davutoğlu, uzun bir konuşma yaptı. Ama kısa cümleler kurdu. Mesajlarını net verdi. Siyasete ilişkin güçlü vurguları vardı. Bu açıdan uzun olmasına rağmen anlaşılabilir ve etkili bir konuşma yaptı.
Seçim vaatlerinin açıklandığı bölümde, gençlerle, emeklilerle, eğitimcilerle, üniversite mezunlarıyla yapılan röportajların görüntülü olarak araya girmesiyle monotonluğun önüne geçilmiş oldu."

AK PARTİ SEÇİM BEYANNAMESİNDE NELER VAR?