BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti’nin seçim vaatlerindeki artılar ve eksiler

Genel kanaat "Beklentilerin ötesinde" bir seçim beyannamesi olduğu yönünde. Peki eksiler neler? Süleyman Özışık yazdı.

Abone ol

AK Parti merakla beklenen seçim beyannamesini açıkladı. Davutoğlu konuşurken, bir yandan parti ayrımı yapmaksızın çevremdeki insanların nabzını tutmaya, diğer yandan sosyal medyadaki tepkileri takip etmeye çalıştım.

Genel kanaat "Beklentilerin ötesinde" bir seçim beyannamesi olduğu yönünde...

Bu görüşe kısmen katıldığımı söyleyebilirim. "Kısmen" diyorum çünkü müjde olarak açıklanan bazı maddeler bende ciddi hayal kırıklığı yarattı.

Farzı misal; polis memurlarıyla ilgili açıklanan 3000 ek gösterge.

Bu insanlar sabah evlerinden çıktıklarında, "Acaba gece sağ dönebilir miyim, dönemez miyim?" endişesiyle göreve gidiyor. 4 terör örgütüne karşı verilen mücadelede hepsi, her gün aralıksız 18 saat çalışıyor. Eğer sokak çatışmaları olursa, bu süre 36 saate kadar çıkabiliyor. En küçük terör eyleminde izinleri iptal oluyor.

İzin yok, adam akıllı lojman yok, mesai ücreti yok, bayram tatili, yaz tatili yok, gecesi yok, gündüzü yok. Açıklanan 3000 ek gösterge, polislerin aylık maaşlarına 47 liracık, emekli ikramiyelerine ise 1400 liracık katkı sağlayacak.

Kusura bakılmasın da, bu adamlar zihinsel ve bedensel hizmetin yanında can veriyor, can! hal böyleyken 3000 ek göstergenin müjde olarak sunulmasını, onlara haksızlık olarak görüyorum.

Umarım çok geç olmadan Sayın Davutoğlu bu ayrıntıyı yeniden gözden geçirme imkanı bulur.

Bir diğer örnek, asgari ücretin 1300 TL olması...



Yazının tamamını okumak için linki tıklayın!