BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.445,81
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Ahmet Şık HDP'den milletvekili adayı oldu böyle duyurdu

Gazeteci Ahmet Şık, 24 Haziran'daki milletvekili seçiminde HDP'den aday olduğunu duyurdu. Ahmet Şık, seçime İstanbul'dan gireceğini söyledi. Ahmet Şık Fethullah Gülen hakkındaki 'İmamın Ordusu' kitabı sebebiyle tutuklanmıştı.

Abone ol

24 Haziran'daki milletvekili seçiminde HDP'den aday olduğunu twitterdan duyuran Ahmet Şık, "HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ve mücadele arkadaşlarının şahsında tutsak edilmiş tüm siyasetçiler, gazeteciler, öğrenciler ve avukat arkadaşlarımla dayanışmak için adayım" dedi.

Ahmet Şık, sosyal medya hesabı Twitter'da HDP'den adaylığıyla ilgili uzun açıklamasının bir bölümünde şunları yazdı:

-Umutluyuz.
Umut kendi gerçeğini de yaratır geleceğini de.
Söyledim, tekrarlayayım: Bu ülke yalanın karanlığını değil, hakikatin ışığını hak ediyor. Gazetecilikte olduğu gibi siyasette de temel şiarım, Nazım’ın dediği gibi “Annelerin ninnilerinden, spikerin okuduğu habere kadar, yürekte, kitapta ve sokakta” yalanı yenmek olacak.

İşte bu yüzden milletvekili adayıyım.
Sessizlik çemberini kırmak, bu güzel ülkemizi hakikatin ışığıyla aydınlatmak için adayım.

Halkların Demokratik Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş ve mücadele arkadaşlarının şahsında tutsak edilmiş tüm siyasetçiler, gazeteciler, öğrenciler ve avukat arkadaşlarımla dayanışmak için adayım.

Özlediği hayat hep yarınlara ertelenmiş halkımızla birlikte bugünü kazanmak için adayım. Çocuklarımızın düşlerini gerçek kılacağımız bir hayatı çıkarmak için adayım. Biliyorum ki, hayatı değiştireceksek, bu ancak birlikte başarılacak. Sen’le olacak! Biz olabilirsek olacak. Yolumuz açık, önümüz barış olsun. '

AHMET ŞIK KİMDİR : Ahmet Şık 1970 doğumlu. Aslen Adanalı olan Ahmet Şık gazeteci yazar. Ahmet Şık 2011 yılında Ergenekon davası kapsamında Fethullah Gülen hakkında yazdığı 'İmamın Ordusu' kitabı sebebiyle tutuklanmıştı. 2017'de ise bu kez FETÖ, DHKP-C ve PKK propagandası iddiasıyla tutuklandı ve 15 ay hapis yattı. Ahmet Şık'ın bu davaları hala devam ediyor.