BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,72
ALTIN 2.435,98
HABER /  DÜNYA

Adliyede silahlı saldırı! Yargıç öldürüldü

İtalya’da Milano Adalet Sarayı’ndaki silahlı saldırıda iflas davalarına bakan bir yargıç yaşamını yitirdi.

Abone ol

İtalya'nın Milano kentinde, sanık olduğu belirtilen silahlı bir kişi, şehrin merkezindeki Adalet Sarayı'nda kan gövdeyi götürdü.

İtalya’da Milano adliyesindeki silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı dörde yükseldi.

Yerel kaynaklar sanığın bir iflas davasında yargılandığını, saldırı sonrası kaçmaya çalışırken polis tarafından yakalandığını duyurdu.

hastane.20150409153919.jpg

HAKİM VE AVUKATI ÖLDÜRDÜ

Milano Adalet Sarayı’nda bugün düzenlenen silahlı saldırıda vurulan iflas davalarına bakan hakim Fernando Ciampi, avukat Lorenzo Alberto Claris Appiani ile hastaneye ağır yaralı olarak kaldırılan bir kişinin daha tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği açıklandı.

milano.jpg

Milano Adalet Sarayı

PANİK NEDENİYLE KALP KRİZİ GEÇİRİP ÖLDÜ

Adliyedeki olay sırasında bir kişinin de yaşanan panik nedeniyle kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdiği bildirildi. Yaralı bir kişinin de hastanede tedavi altında olduğu belirtildi.

SALDIRIYI DÜZENLEYEN KİŞİ İFLAS DAVASINDA SUÇLANIYOR

Üç kişinin vurulduğu silahlı saldırıyı, bir iflas davasında suçlanan Claudio Giardello isimli kişinin düzenlediği açıklandı. Saldırganın olayın ardından motosikletiyle kaçarken Milano'ya 30 kilometre uzaklıktaki Vimercate’de yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi.

saldiri.20150409154007.jpg

Silahlı saldırı sonrası Milano sokaklarında korku ve panik vardı

SALDIRGAN 57 YAŞINDA

Saldırgan Giardello'nun 57 yaşında olduğu ve inşaat işleriyle uğraştığı bildirildi. Giardello’nun bir dönem avukatlığını da yapan Valerio Maraniello, eski müvekkilini psikolojik sorunları olduğu için savunmayı bıraktığını açıkladı.

tahliye.20150409154053.jpg

GÜVENLİK ZAAFİYETİ

Saldırının ardından ülkenin önemli kentlerinden Milano’daki adliye binasına silahlı birinin girmesi güvenlik zaafı konusunda tartışmalara yol açtı.

Adalet Bakanı Andrea Orlando, “Sıradan bir kişinin silahla Adalet Sarayı'na girmesi düşünülemez” dedi.

DEDEKTÖR BU SABAH ARIZALANMIŞ

Bir görgü tanığı, bina girişindeki detektörün bu sabah arızalandığını, saldırganın buradan adliyeye girmiş olabileceği dile getirildi.