BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.422,21
HABER /  GÜNCEL

Açığı yazdı başına dert aldı

Ali Tezel'in "Emekli aylıklarını düşüren kanun hatalı çıktı" haberi başına dert oldu.

Abone ol

Akşam’da sosyal güvenlik konularında yazan, halkı bilgilendiren yazarı Ali Tezel, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’nın hedefinde…

Geçtiğimiz aylarda yasadaki boşluğu ortaya çıkararak devleti zarara uğramaktan kurtaran Ali Tezel, aynı konuda arka arkaya yazdığı haberlerle skandalları ortaya çıkarmıştı.

İşte bu haberlerden sonra Akşam’da yazarlık yapan ancak aynı zamanda SGK’da görevli olan Ali Tezel, önce 4 yıldan beri başarıyla yürüttüğü SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı İstanbul 1 Nolu Grup Başkanlığı görevinden alındı. Ardından ise işine tamamen son verildi.

2000 yılı ve sonrasında emekli olanların emekli aylıklarını bir gün kestirip, bir günlüğüne işe girip ertesi gün yeniden emeklilik dilekçesi verdiklerinde aylıklarını yüzde 40 oranında artırmaları konusu olan -Süper Formül- haberini Akşam manşetten vermişti.

Haberin ardından SGK, süper formülden faydalanan 10 bin 500 kişinin SGK’dan kimlerin akrabası-dostu olduğunu soruşturacağına hedefine Ali Tezel’i koydu. “Madem aylık artışı var sadece sizin yakınlarınız değil tüm vatandaşlarımız yararlansın(!)” diyerek konuyu bir anlamda ihbar eden Ali Tezel soruşturulmaya başlandı.

SGK, şu sıralar direkt olarak Ali Tezel’le görüşüp konuşmak yerine hakkında soruşturma açtırdı. Konusu ilginç…

“Ali Tezel gazete ve TV’lerden kaç para kazanıyor?” SGK bu konuyu soruşturuyor.

Ali Tezel yaptığı açıklamada “Sonunda ne bulacaklar bende merak ediyorum. Üstelik boşu boşuna dört müfettişi meşgul etmelerine, yol parası otel parası ödetmelerine gerek yoktu bana sorsalar hepsini söylerdim” diyor.

(Süperpoligon)