BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Arıtman'ın iddiasına yine yalanlama

Canan Arıtman'ın Abdullah Gül'e yeniden Ermeni dediği mektuba, Gül'ün dayısından yalanlama geldi.

Abone ol

CHP eski İzmir Milletvekili, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Canan Arıtman'ın yazdığı mektupta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün etnik kökeniyle ilgili söylediği sözlere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dayısı Prof. Dr. Ahmet Tahir Satoğlu'ndan cevap ve düzeltme açıklaması geldi. 

Arıtman CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik kalame aldığı açık mektupta, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi iken nöroloji dersine giren Prof. Dr. Ahmet Tahir Satoğlu'nun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dayısı olduğunu, annesinin yani Sayın Gül'ün anneannesinin Ermeni olduğunu, techir çocuğu olduğunu anlattığını öne sürmüş ve şöyle devam etmişti:

"Tıp Fakültesi'nden beri bildiğim bu bilgiyi 24 yıllık siyasi hayatımda hiç kullanmadım. Çünkü kimsenin etnik kökeni beni ilgilendirmez. Herkesin etnik kökenine saygı duyarım. 2007 genel seçimlerinde AKP İzmir'de bile 'Dindar, Müslüman cumhurbaşkanı seçeceğiz' diye propaganda yaparken bile kamuoyuna Abdullah Gül'ün etnik kimliğini açıklamadım."

BÖYLE BİR ANLATIM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Ahmet Tahir Satoğlu'nun avukatları aracılığı ile gönderilen cevap ve düzeltme metninde Arıtman'ın daha önce de bu ifadeyi kullandığı, yerel mahkeme ve üst mahkeme tarafından Arıtman'ın mahkum edildiği hatırlatıldı ve şöyle denildi:

Müvekkilim Ahmet Tahir SATOĞLU, sözü edilen ve Sayın Canan Arıtman'ın da öğrenci olarak bulunduğu derste nöroloji Profesörü olarak annesinin Ermeni olduğu, tehcir çocuğu olduğu beyanında bulunmamıştır. Haberde yer verildiği biçimde bir anlatım, ifade söz konusu değildir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.