BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

ABD'nin niyeti göz korkutmak değil!

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, IŞİD'e yönelik Suriye'de planladıkları hava saldırısının 'devamlı ve sürdürülebilir' bir operasyon olacağını belirtti.

Abone ol

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, IŞİD örgütüne karşı Suriye'de planlanan hava operasyonuyla ilgili Kongre'ye bilgi verdi.

Dempsey tasarladıkları saldırının göz korkutma amaçlı olmadığını, 'devamlı ve sürdürülebilir' bir operasyon olacağını söyledi. IŞİD'in düzeninin böylesi bir saldırı yöntemi gerektirdiğini ifade eden Dempsey, operasyonla örgütün gücünün azaltılacağını savundu. Savunma Bakanı Chuck Hagel da Kongre üyelerine seslendi ve "Cihatçıların güvenli bölgelerini hedef alacağız" dedi.

Hagel, IŞİD'in sığınakları, lojistik merkezleri ve altyapısının vurulacağını söyledi.  ABD Başkanı Barack Obama, geçen hafta IŞİD'le mücadele stratejisini açıklamıştı. Dört aşamalı planla Irak'ın yanı sıra Suriye'de de örgüte yönelik hava saldırıları düzenlenmesine yeşil ışık yakan Obama, "Hem Suriye hem de Irak’ta IŞİD’e karşı harekete geçmekten tereddüt etmeyeceğim" ifadesini kullanmıştı.