BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.432,84
HABER /  GÜNCEL

ABD'de askeri üste saldırı: 4 ölü

Teksas eyaletindeki Fort Hood Askeri Üssü'nde düzenlenen silahlı saldırıda, aralarında saldırganın da bulunduğu 4 kişi öldü, 16 kişi de yaralandı. Aynı üste 4 yıl önce de saldırı düzenlenmiş, saldırgan idam cezasına çarptırılmıştı.

Abone ol

ABD'nin Teksas eyaletindeki Fort Hood Askeri Üssü'nde düzenlenen silahlı saldırıda, aralarında saldırganın da bulunduğu dört kişi öldü, 16 kişi de yaralandı.

Saldırıyı düzenleyen asker kullandığı aracı üsteki iki binaya doğru sürdü, güvenlik güçleri tarafından durdurulması üzerine çevreye ateş açtı. Çıkan çatışma 15-20 dakika sürerken, saldırgan daha sonra elindeki 45 kalibrelik tabanca ile kendisini vurdu.

Askeri yetkililer, saldırganın adının bilindiğini ancak ailesinin gelişmeler ile ilgili olarak henüz bilgilendirilmediğini söyledi.

Ordu Sözcüsü Korgeneral Mark Milley gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın "terör saldırısı" olduğuına dair bir gösterge olmadığını ancak bu ihtimalin de dışlanmadığını belirtti.

Milley saldırganın daha önce 2011'de Irak'ta görev yaptığını, post travmatik stres bozukluğu olup olmadığının incelendiğini açıkladı.

Obama: Çok üzgünüm

ABD Başkanı Barack Obama saldırı nedeniyle "çok üzgün" olduğunu söyledi.

Amerikan Savunma Bakanı Chuck Hagel da üste yaşananları "korkunç bir trajedi" olarak nitelendirdi.

ABD'de 2009 yılında yine aynı üste düzenlenen saldırıda 13 asker ölmüş, 32 asker de yaralanmıştı. Saldırgan Nidal Malik Hasan idam cezasına çarptırılmıştı.