BIST 9.679
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,71
HABER /  MEDYA

Yavaş üzerinden Köşk hesapları!

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Cengiz Anık, Mansur Yavaş'ın adaylığının siyasi bir proje olduğunu söyledi.

Abone ol

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Anık, Mansur Yavaş'ın belirli strateji merkezleri tarafından Türkiye'ye yeni bir siyasi profil olarak toplume dayatılmaya çalışıldığını iddia etti.

Seçimler sonrası özellikle sosyal medyada Mansur Yavaş'ın, halk kahramanı gibi gösterilmeye çalışıldığını, bunun da bu planın bir parçalı olduğunu anlatan Anık, asıl hedefin cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Cengiz Anık, Ankara'daki seçimlerle ilgili TV Net'te Mansur Yavaş'ın CHP adaylığını değerlendirdi. Sadece Ankara'da değil, Manisa ve hatta Hatay gibi çok farklı seçmen eğilimlerinin bulunduğu merkezlerde muhalefet adaylarının iyi analiz edilmesi gerektiğini söyleyen Anık, belirli merkezlerin özellikle cumhurbaşkanlığı seçimleri için toplumun refleksini ölçmeye çalıştığını anlattı.

"YAVAŞ SİYASİ BİR PROJEDİR"

Yavaş'ın adaylığının da bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Anık, seçimler sonrası Ankara'da yaşananların da bunun en önemli delili olduğunu ifade etti. Yavaş'ın hem sağ seçmenin hem de sol seçmenin bağrına basabileceği siyasi bir kimlik hale getirilmeye çalışıldığını ifade eden Anık, şunları söyledi:

"Olayları Ankara'da Çankaya seçmeni nezdinde değerlendirmek lazım. Çankaya oldukça dominant bir seçmen eğilimine sahiptir. Tırnak içerisinde kullanıyorum bunu, lütfen kimse alınmasın ama ilk adaylığı söz konusu olduğunda, CHP'nin içinde bazı kesimler "çarıklı bir sağcının" büyükşehire aday yapıldığı yorumları yaptı. Onlara göre Yavaş, oldukça sıradan bir isimdir. Bu seçimlerde, böyle bir ismin özellikle Çankaya seçmeni üzerinde ne kadar kabul göreceği araştırıldı. Tırnak içerisinde kullanıyorum gene bu seçimlerde Yavaş, Çankaya asaleti içerisinde, bir "çarıklının" hazmedilme potansiyelini görmek için kullanıldı. Kısaca bu tür isimler üzerinden toplum, cumhurbaşkanlığı seçimleri için Erdoğan'ın karşısına, her iki seçmen yapısının destek vereceği aday profili için hazırlanmaya çalışıldı."

"CHP SİYASİ DİLİ DÜŞÜRDÜ"

Erdoğan'ın Köşk'e aday olma ihtimaline karşı bazı stratejik merkezlerde bazı kararlar alındığını savunan Anık, Kılıçdaroğlu'nun da bu kararın tetikçiliğini yaptığını iddia etti. 30 Mart seçimlerinde, Erdoğan'ın Köyk adaylığına karşı nasıl bir aday çıkarılması gerektiğinin muhalefet tarafından test edildiğini söyleyen Anık, bazı isimlerle de bu algının ölçüldüğünü anlattı.

İşte Anık'ın o ilginç açıklamaları;