BIST 9.888
DOLAR 32,58
EURO 35,02
ALTIN 2.461,63
HABER /  GÜNCEL

ABD ve YPG arasında Rakka operasyonu zirvesi!

Obama’nın IŞİD’le mücadele temsilcisi Brett McGurk, , Rakka'ya yapılacak operasyon için Kobani’ye ikinci kez ziyaret etti.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD’le mücadele koalisyonu nezdindeki daimi temsilcisi Brett McGurk, PYD’nin kontrolündeki Kobani’ye ikinci kez ziyarette bulundu.

McGurk’ın Kürt yetkililerle, IŞİD’in ‘başkenti’ olarak nitelendirilen Rakka’ya yakın zamanda Halk Savunma Birlikleri (YPG) öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri (DGS) tarafından gerçekleştirilmesi planlanan operasyonla ilgili görüştüğü öne sürüldü.

YPG'NİN RAKKA OPERASYONUNU GÖRÜŞTÜ

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin başkenti Erbil merkezli medya grubu Kurdistan 24’ün haberine göre Kobani’ye giden McGurk, PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim ile görüştü.

Kobani kantonu eski dışişleri bakanı yardımcısı İdris Nassan’ın Kurdistan 24’e aktardığına göreyse McGurk, ziyareti sırasında DSG ve YPG komutanlarıyla da yaklaşan Rakka operasyonunun ayrıntılarını konuştu.

DAHA ÖNCE DE KOBANİ'YE GİTMİŞTİ

Obama’nın özel temsilcisi McGurk, daha önce de 30 Ocak’ta Kobani’ye ziyarette bulunmuş, Kürtlerin IŞİD’e karşı verdiği mücadeleyi övmüştü.

YPG’nin, yakın zamanda DSG çatısı altında Rakka’ya operasyon düzenleyeceği bildirilmişti.