BIST 10.259
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.402,94
HABER /  GÜNCEL

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'den son dakika istifası

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel istifa etti. Chuck Hagel'in son dakika istifa kararı dünyada şok etkisi yarattı.

Abone ol

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel istifa etti.

New York Times'ın geçtiği son dakika haberine göre Başkan Barack Obama, kabinesindeki tek Cumhuriyetçi isim, 68 yaşındaki Hagel'ın istifasını kabul etti. Obama'nın Hagel'in istifasını bugün Rose Garden'da yapacağı konuşmayla duyurması bekleniyor.

CHUCK HAGEL NEDEN İSTİFA ETTİ?

Amerikan New York Times gazetesi, ABD Başkanı Barack Obama'nın Afganistan, Irak ve IŞİD konusunda Savunma Bakanı Chuck Hagel'la fikir ayrılığı yaşadığı, bu nedenle Hagel'ın istifasını istediğini ileri sürdü.

ABD Başkanı Obama yeni bir savunma bakanı atayana kadar Chuck Hagel'ın görevinde kalacağı da belirtildi.
-abd-savunma-bakani-istifa-ediyor--5006291.jpeg 
Chuck Hagel iki dönemdir Obama hükümetinin Savunma Bakanlığı görevini yürütüyordu.

İKİ HAFTADIR GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

NY Times, Hagel'in istifa etmesi yönünde kararın 2 hafta devam eden görüşmelerin ardından Cuma günü alındığını yazdı. Obama'nın bu kararında, 4 Kasım'da yapılan kongre seçimlerinde Demokrat Parti'nin aldığı yenilginin payı olduğu tahmin ediliyor.

CHUCK HAGEL KİMDİR?

Charles Timothy Chuck Hagel, ABD'li politikacı, eski senatör ve ABD'nin 24. ve 25. Savunma Bakanı. . 3 Şubat 1997 - 3 Ocak 2009 tarihleri arasında Nebraska senatörü görevini yaptı. 

4 Ekim 1946 tarihinde ABD'nin Nebraska Eyaletinde doğdu. Brown Koleji ve Nebraska Üniversitesi'ni bitirdi. Vietnam Savaşı'nda piyade takım lideri olarak yer aldı. Savaş sonrası vatanına döndü, iş kariyerine başladı. Şirketlerde çalıştı. Cumhuriyetçi Parti (ABD)'ye katıldı ve siyasete başladı. 1997 yılında ABD Senatosu'na seçildi. Günümüzde diplomatik ve siyasi çalışmalarda bulunmaktadır.

YERİNE KİM GEÇECEK

Reuters'ın haberine göre, Hagel kamuoyunda sürpriz olarak algılanan istifa kararını birkaç haftadır Obama'yla ele alıyordu.

Hagel'ın yerine geçebilecek isimler arasında; Savunma Bakanlığı eski müsteşarlarından Michele Flournoy, eski bir subay olan Rhode Island Senatörü Jack Reed ve eski savunma bakan yardımcılarından Ashton Carter olduğu belirtildi.