BIST 9.879
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.458,83
HABER /  GÜNCEL

İtalya: Attila kasırgası Türk şoförün ölümüne yol açtı

İtalya'da etkili olan Attila kasırgası bir Türk TIR şoförünün ölümüne yol açtı. Polis kayıtlarına göre 33 yaşındaki şoför Ali Osman Tufan, ilaç sanayii için makine üreten bir İtalyan şirketine Türkiye'den kargo taşıyordu.

Abone ol

İtalya'da etkili olan Attila kasırgası bir Türk TIR şoförünün ölümüne yol açtı.

Ülkenin kuzeyindeki Paderno Dugnano'da dün sabah meydana gelen olayda 33 yaşındaki şoför Ali Osman Tufan, kullandığı TIR'ın brandası fırtına yüzünden açılınca TIR'ın üzerine çıktı.

Brandayı kapatmaya çalışırken rüzgârın da etkisiyle dengesini kaybederek düşen Tufan, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

Polis kayıtlarına göre Tufan, ilaç sanayii için makine üreten bir İtalyan şirketine Türkiye'den kargo taşıyordu.

Dün sabah saatlerinde Paderno Dugnano'nun sanayi mahallesindeki şirkete ulaşan Tufan, içeri girmeden önce TIR'ı caddede durdurdu ve açılan brandayı yerine takmak için kasanın üzerine çıktı.

Bu sırada dengesini kaybederek yere düşen Tufan'ın bilincini kaybetmesi üzerine yakınlardaki başka bir Türk şoför yardım çağırdı.

Olay yerine gelen ilk yardım görevlileri ilk müdahaleyi yaparken Tufan daha sonra hastaneye kaldırılmak üzere ambulansa alındı.

Fakat Tufan hastaneye ulaşamadan yolda hayatını kaybetti.

Görgü tanığı olan diğer Türk şoförün ifadesi tercüman yardımıyla alınırken, polisin bölgedeki kapalı devre kameraların kaydettiği görüntüleri de izleyeceği belirtildi.

Attila kasırgası, saatte 120 km hıza ulaşan rüzgârlarıyla Salı günü Sardenya adasını vurmaya başlamış ve adada uçak ve feribot seferlerinde aksaklıklara neden olmuştu.

Bu sabah da Sicilya adasının Catania kentinde bir palmiye ağacının rüzgârın etkisiyle sökülerek üzerine düşmesi sonucu bir kadın hayatını kaybetti.

Parma kentinde de ağaç düşmesi tehlikesine karşı parklar kapatıldı.