BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.504,85
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bilgisayarınızı böyle idare etmeye ne dersiniz?

Bilgisayar başında yeterince egzersiz yapmıyor musunuz? Peki Dynamic Chair ile vücudunuzu mouse gibi kullanmaya ne dersiniz?

Abone ol

Daha önce bu dertten şikayet edenler için, bilgisayarda çalışırken bir yandan da yürüyüş yapmaya yarayan dev bir çember mekanizması önermiştik. Ama bunun başka yolları da var tabii. Eğer biraz komik görünmeyi göze alabilirseniz, size vücut hareketlerini mouse gibi kullanan “Dynamic Chair” örneğini de sunabiliriz.

Aslında Dynamic Chair’i kullanırken, web’de geziyor gibi değil de, deniz altında çırpınıyor gibi görünüyorsunuz. Hareketlerinizi takip eden ve ağırlığınızı verdiğiniz yöne göre bunları birer komuta çeviren bir sistem bu. Mesela mousekullanmak yerine oturduğunuz yerde kıpırdayarak imleci hareket ettiriyorsunuz. Sağ klik için sağ bacağınızı, sol klik için sol bacağınızı kaldırmanız yeterli.

İlk prototipte eller ve kollar serbest ama aşağıdaki konsept videosunda kullanıcıların el ve kollarını da bilgisayara komut vermek için kullandıklarını görebilirsiniz. Yani aslında bu sistem ve hareket algılayıcı kameralar ile daha fazla komut seçeneği mümkün olabilir.

Tasarımcı Govert Flint’in beyninden çıkan Dynamic Chair bir ürüne dönüşürse ne kadar başarılı olacağına pek emin değiliz açıkçası. En çok merak ettiğimiz şey ise, kopyala/yapıştır işlemini nasıl yapıyoruz?

Her şeye rağmen oldukça ilginç bir bilgisayar kullanım deneyimi sunan Dynamic Chair’i nasıl kullanabileceğinizi ve onunla neler yapabileceğinizi