BIST 9.872
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.456,75
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

15 Temmuz anma programı AK Parti'den CHP'ye eleştiri

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 15 Temmuz Anma Programı'na ilişkin parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Ünal'ın açıklamalarının hedefinde Adalet Yürüyüşü ve CHP'lilerden gelen açıklamalar vardı.

Abone ol

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, iki parti yöneticisinin PKK tarafından öldürülmesi üzerine "geçmiş olsun" dileğinde bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu, terör örgütü isimlerini anmaması dolayısıyla eleştirdi. Ünal ayrıca, 15 Temmuz için tutulacak sokak nöbetleriyle alakalı CHP’den gelen açıklamaya da yanıt verdi. Ünal, Kemal Kılıçdaroğlu'na 'yel değirmenlerini canavar sanan Don Koşit' benzetmesi de yaptı. 

Ünal, AK Parti olarak 15 Temmuz anma programına odaklandıklarını ve bugünden sonra CHP'den kaynaklı tartışmaları 'açılmamak üzere kapattıklarını' da söyledi.

AK PARTİLİ YÖNETİCİYE SUİKAST

Ünal, Van ve Diyarbakır’da PKK saldırıları sonucu öldürülen iki parti yöneticiyle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “geçmiş olsun” dileğinde bulunmasına değindi.

Ünal, “Ana muhalefet partisi lideri de aileleri aradı ve başsağlığı diledi. Siyaset açısından bu güzel bir gelişme ama beklerdik ki, başsağlığı sırasında Kemal Kılıdçaroğlu terör örgütleri derken PKK, DHKP-C ve FETÖ diyebilmesin...” şeklinde konuştu.

15 TEMMUZ NÖBETLERİ

15 Temmuz'u anma törenleri çerçevesinde yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi vermek istediğini söyleyen Ünal, "15 Temmuz'un ne ifade ettiğini unutmamamız gerekiyor. Destan olduğunu unutmamamız gerekiyor. Kurumsallaşmış siyesetin, darbenin püskürtülmesinde na kader etkili olduğunu da gördük.

AK Parti ve teşkilartlarının uyumlu hareket etmesiyle, meşru hükümeti yıkmak için harekete geçen asker kılığındaki teröristlere karşı nasıl mücadele ettiğini gördük. Milletin demokrasiyi müdafaa ettiğin de gördük.

ŞAŞKINLIKLA İZLİYORUZ

Kemal kılıçdaroğlu ve arkadaşları 15 Temmuz'u nasıl okuyorlar şaşkınlık içinde izliyoruz. Nöbetleri, sokakta demokrasi aramak şeklinde okunuyorsa, bu ya meselenin anlaşılamadığı ya da kasıt olduğu anlamına gelir. Biz sokakta yok edilmek istenen demokrasimizi kurtardık, milletle beraber müdafaa ettik. Şimdi yıldönümünde de bir anma, hatırlama sembolü olarak tabi ki demokrasi nöbeti tutacağız...

Biz Gezi'yi yaşadık, 20 bin insan sokağa çıktı. CHP meşru hükümetin meşruiyetini tartışmaya açtı. Meşru hükümet, sokak hareketkeri, protesto hareketleri üzerinden tartışmalı hale getirilemez. Sokağa çıkan 20 bin kişi yüzünden bunu yapan CHP, bugün 10 bin kişiyle yürüdüğü için hükümetin ve cumhurbaşkanının meşruiyetini tartışmaya açıyorsa burada ciddi bir sorun var demektir..." diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU BU ALAMALI!

Ünal şöyle konuştu:

Bu milletin demokrasisine, cumhurbaşkanına sahip çıkması, tercihine, reyine sahip çıkmasıdır. Kılıçdaroğlu bu anlamalı. Bu aynı Don Kişot'un yel değirmenlerini canavar zannetmesi gibi. Demek ki CHP 1-2 milyonluk mitingler yapma kimseye su vermeyecek.

BİR DAHA AÇILMAMAK ÜZERE KAPATIYORUZ

Yel değirmenlerini canavar sanan bir Don Kişot'la karşı karşıyayız. Bu mevzuyu bir daha açılmamak üzere kapatıyoruz. 

15 TEMMUZ ANMA PROGRAMI

Tüm etkinlikler Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılacak. 11 Temmuz günü etkinliklerimize başlıyoruz. Takvimi 7 Temmuz sonrası detaylı şekilde paylaşacağız. 

ADALET YÜRÜYÜŞÜ

Herkesin can güvenliği bizim için çok önemli. O yürüyüşü gerçekleştirenlerin amaçları her ne olursa olsun provokasyona karşı önlem alınması önemlidir ve önlemler alınıyor. CHP sözcülerinin açıklamaları bizi şaşırtıyor. Maalesef bunlar son derece vahim açıklamalar. Biz tüm Türkiye olarak 15 Temmuz'u birlikte anacağız. Toplumun her kesiminden insanlar demokrasi nöbetlerine katılmadı mı? 15 Temmuz'da demokrasi nöbetini 1 gece neden tutacağız o geceyi anmak için yapacağız.