BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.441,90
HABER /  GÜNCEL

1 numaraya dair önemli açıklama

Hurşit Tolon'un tahliyesi asrın davasında dönüm noktası olabilir. Ergenekon uzmanı Şamil Tayyar'dan önemli açıklamalar.

Abone ol

Ergenekon'da 1 numara artık hayal gibi. Tolon'un tartışmalı tahliyesi sonrası konuşan Şamil Tayar, 1 numaranın içeri alınacağına dair ümidinin kalmadığını söyledi.

Tayyar'a göre emekli orgeneraller davanın dışında tutulmak isteniyor. Davanın Veli Küçük ve İbrahim Şahin'e ihale edilmeye doğru yol aldığını söyledi.

Ergekenon uzmanı Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar, NTV'de yayınlanan "Yazıişleri" programına konuk oldu ve Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtladı.

Beraat gibi tahliye kararı

"Benim itirazım Tolon'un itirazına değil, fakat tahilye kararı verirken, delil yoktu derseniz şüphe uyandırırsınız. Neye göre delil yetersizliği? Beraüt gibi algılanacak bir kararı veremez 12. Ağır Ceza Mahkemesi.

Süreç tartışmalı hale geldi

Savcıları psikolojik baskı altına alacaktır. Hukukçular arasında "berat kararıdır dolayısıyla Tolon yargılanamaz diyenler" bile var. Süreci tartışmalı hale getirdi. Keşke 12. Ağır Ceza Mahkemesi tahliye etse ancak "delil yeterli değildir" gibi kesin bir kesin hüküm bildiren ifade kullanmasaydı, bunun içinde iddianameyi bekleseydi hem hukuki davranmış olurdu hem de sürece müdahale etmemiş olurdu. Mahkeme sürece müdahil oldu.

Orgeneralleri devre dışı tutmak istiyorlar

Siyasi müdahaleden ziyade Ergenekon lobisinin daha etkin çalışmaya başladığını düşünüyorum. 24 Eylül 2008 tarihli yazımda da belirttim. İki emekli orgenerali dışarıda tutan daha çok Veli Küçük, İbrahim Şahin'in etrafında davanın hapsedildiği bir sürece doğru yol alınması konusunda ciddi bir faaliyet gösterdiklerini biliyorum.

Mevziler kaybedildi

Geldiğimiz noktada kaygıların giderek güçlendiğini görüyorum. Dolayısıyla Ergenekon lobisi çalışıyor. Yine yakın tarihte verdiğim demeçte "1 numaraya giden yolun üzerine yüksek bir bariyer çektiler" diye. Anlıyoruz ki bırakın bariyeri aşmayı bariyer öncesi birtakım mevziler bile kaybedilmeye başlandı. 1 numara çok da önemli değil artık. '1 numara içeri alınmayacak' diye bir noktaya gelinmiş gözüküyor. O irade gözükmüyor açıkçası."