BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.399,42
HABER /  GÜNCEL

AKP İzmire yükleniyor

Vecdi Gönül, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nı ziyaret ederek, partisinin Belediye Başkanı adayı Cenk Karace'ye tam destek verdiğini gösterdi.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nı ziyaret ederek, partisi tarafından Karşıyaka Belediye Başkanı adayı gösterilen Cenk Karace'ye tam destek verdiğini gösterdi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir'in “Türkiye'nin aydınlık yüzü”, Karşıyaka'nın da “İzmir'in vitrini” olduğunu söyledi, “Ancak bu vitrin doğru şekilde yeniden düzenlenmeli, yeniden göz alıcı hale getirilmelidir”dedi. Belediye başkan adaylarının İzmir ile ilgili bütün projelerini destekleyeceklerini belirten Vecdi Gönül, “İzmir'i ve diğer bütün ilçeleri layık oldukları hizmetlere kavuşturacağız” diye konuştu.

Partisi tarafından Karşıyaka'da belediye başkan adayı olarak gösterilen Cenk Karace ile AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nda partililere seslenen Milli Savunma Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Vecdi Gönül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözüne atıfta bulundu, tüm partilerden ve adaylardan “Barış içinde bir seçim yarışı” istedi. “Karşıyaka Belediye seçimlerimde işimiz zorlaşmıştır”diyen Gönül, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geleneksel olarak bize oy veren kesim Bayraklı Belediyesi sınırları içinde kaldı. Ancak iki başkanımız da genç ve çok istekli. Bu isteklerinin seçim çalışmalarına yansıdığını biliyorum. İzmir ve özellikle Karşıyaka artık layık olduğu hizmeti almalıdır. Bilindiği gibi Türkiye'nin aydınlık yüzü İzmir'dir, İzmir'in vitrini ise Karşıyaka'dır. Ancak bu vitrin doğru şekilde düzenlenmeli yeniden göz alıcı hale getirilmelidir. İnşallah sizlerin desteğiyle İzmir'i ve diğer bütün ilçeleri bu layık oldukları hizmete kavuşturacağız. Ak Parti olarak İzmir ile alakalı her türlü projeyi destekliyoruz.”

"KARŞIYAKA SEVDAM BİTMEZ"
İzmir'de Valilik yaptığı dönemden Karşıyaka'nın sorunlarını bildiğini belirten Vecdi Gönül, Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin kendi valilik döneminde yapıldığını hatırlattı.

Gönül, “O zaman Karşıyaka'nın nüfusu 200 bindi, şu an ikiye ayrılmış olmasına rağmen 400 bin nüfusa sahip. Bu hastane tabii ki de yetersiz kalır. Karşıyaka'nın potansiyeli olmasına karşın bir stadyumu yok. Büyükşehir'i de sayın Taha Aksoy'un alması durumunda güç birliği içinde İzmir'i ve Karşıyaka'yı sizlerin de desteğiyle hep birlikte daha iyi bir geleceğe taşıyacağımızı düşünüyorum.”dedi.

Parti teşkilatının belediye başkan adayı Cenk Karace'nin yanında olacağını belirten kendisine başarılar dileyen Vecdi Gönül, Karace'ye övdü, “Karşıyaka ithal aday sevmez. Cenk Bey de içinizden biri ve bu şansı iyi değerlendirmek lazım.”
AK Parti Karşıyaka Belediye Başkanı adayı Cenk Karace de duygu yüklü bir konuşma yaparak, Karşıyaka'da doğmuş büyümüş biri olarak, eşi Begüm Karace ile birlikte Karşıyaka sevdası uğruna yola çıktıklarını söyledi. Cenk Karace, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün belirttiği Karşıyaka'nın İzmir'in vitrini olması gerektiğini ifade etti.

Karace, “Karşıyaka gerçekten İzmir'in vitrini ama içi boş bir vitrin. İçini doldurmamız lazım. Hastanemiz var poliklinik gibi çalışıyor 400 bin nüfusa yetmiyor. Sahilimiz var marinalarımız yok. En önemli markamız Karşıyaka Spor Kulübü, stadyumu yok. Biz bu vitrini doldurmak için yola çıktık.”dedi.

Karace, iktidar-yerel yönetim işbirliği içinde Karşıyaka'yı marka kent yapacaklarını da sözlerine ekledi.