BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Rüşvet operasyonunda 5 tutuklama

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından düzenlenen rüşvet operasyonunda aralarında belediye başkanı ve müdüründe bulunduğu 18 kişi adliyeye sevk edildi.

Abone ol


Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından Valilik İl İdare Kurulu'na düzenlenen rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan şahıslar adliyeye çıkartıldı.

Polisin geniş güvenlik önlemi altında adliyeye getirilen şahısların yakınları adliyeye akın etti. Düzenlenen operasyon kapsamında DSP'li Kömür Belediye Başkanı H.G., İl İdare Kurulu Müdürü A.D. ve İl İdare Kurulu Şefi O.Y.V. ile muhtarların bulunduğu toplam 18 kişi savcılığa çıkartıldı.

Üç gün önce Valilik İl İdare Kurulu'na düzenlenen operasyonda, dosyalar ve bilgisayarlara el konulmuş ve incelemeye alınmıştı. Gözaltına alınan şahısların emniyetteki sorgularının ardından şahıslar savcılığa çıkartıldı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı adliye çevresinde kuş uçurtulmadı.

Şahısların rüşvet alarak hakkı olmayan kişilere yeşil kart verildiği, tapu ve imar işlerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla gözaltına alındığı, İl İdare Kurulu tarafından sınır anlaşmazlıkları, tapu ve imarla ilgili resmi başvuruda bulunan vatandaşlardan para talep ettikleri öne sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Mahkemeye sevk edilen zanlılardan Kömür Belediye Başkanı H.G., Valilik İl İdare Kurulu Müdürü A.D., İl İdare Kurulu Şefi O.Y.V., Kömür Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürü Z.A. ve İkizce Köyü Muhtarı N.E. tutuklanarak cezaevine gönderildi