BIST 9.935
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.442,50
HABER /  GÜNCEL

Zülfü Livaneli'den şok Türkiye kehaneti!

Zülfü Livaneli, Türkiye'nin iç çatışmaya, bölünmeye gittiğini söyledi.

Abone ol

İsveççe'ye çevrilen “Serenad” adlı kitabının tanıtımı için Stockholm’de bulurar ünlü sanatçı-yazar Zülfü Livaneli, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

TÜRKİYE ÇATIŞMA VE BÖLÜNMEYE GİDİYOR

Türkiye'nin iç çatışmaya, bölünmeye gittiğini belirten Zülfü Livaneli, şöyle devam etti: "Toplumun bölünmesi en korkunç şeydir. Çok bölündük, insanlar birbirlerinden nefret ediyorlar artık. Bu toplumsal mesele beni daha çok kaygılandırıyor. Hükümet gider. Herkes gibi Erdoğan da gider. Ama bu hasar nasıl giderilecek? Bu toplumdaki kan davası nasıl gidecek? Beni esas endişelendiren bu. İkincisi de, ahlaksızlık arttı. Toplumu koruyan değerler, buna din de dahil, ahlak din kökenlidir; dini değerler, ahlaki değerler, toplumsal değerler yok olmuş durumda. Onun için her türlü tehlikeye açık, ahlaksızlığın egemen olduğu bir şiddet toplumuna doğru gidiyoruz. Beni en çok bu toplumsal çürüme kaygılandırıyor."

"Önümüzde, 7 Haziran’da seçimler var. Nasıl bir tablo ortaya çıkar sizce? CHP’yi, HDP’yi nasıl buluyorsunuz seçim sürecinde?" sorusuna Zülfü Livaneli, şu yanıtı verdi:

"CHP’de çok büyük kabahatler var. Ben CHP’den istifa ederken bütün düşüncelerimi yazdım, hatta ‘bu parti vakıf olsun’ demiştim. Çünkü normal bir siyasi parti gibi değil. Dolayısıyla şimdi HDP öne çıkıyor. Barajı geçecek herhalde. Çünkü insanlar hep ona doğru yöneliyorlar. Seçimden sonra AKP’nin biraz zayıflaması ve belki de ancak hükümet kuracak noktaya gelmesi, belki de kuramaması, koalisyona ihtiyaç duyması gibi noktaları görmek sürpriz olmaz."

"Çözüm sürecinden somut bir sonuç beklentiniz var mı? Tarafları samimi buluyor musunuz?" sorusuna Zülfü Livaneli, tehlikelere dikkat çekerek yanıt verdi:

"Samimiyet yok. Çok tehlikeli bir süreç. Fakat Kürt hareketi amacına daha bilinçli bir şekilde yöneldi. Oraya doğru gidiyor. Hükümet de şu anda onları oyalamak derdinde; ama kendi başkanlık sistemini geçirmek için. Yani ben size bazı haklar veririm, siz de beni başkan olarak seçin diyor; ama ben bunun yürüyebileceğini zannetmiyorum. Samimiyet yok çünkü..."