BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Zonguldak'ta silahlı kavga: 1 ölü

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Abone ol

Çay Mahallesi'nde ikamet eden Turan Kuyucu (37) ve Ayhan Kuyucu'ya, evlerinden çıktıkları sırada, kardeş oldukları belirtilen karşı komşuları Cemal, Yaşar ve Arslan D. tarafından otomatik av tüfeğiyle ateş açıldı. Kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Bu arada durumun bildirilmesi üzerine 112 Acil Servis ekibi olay yerine geldi. Ancak, mahalledeki kalabalık grup, sağlık çalışanlarına yumruklu ve sopalı saldırıda bulundu.

Saldırı üzerine ambulansa binen sağlık ekipleri, Bakacakkadı Jandarma Karakolu'na sığındı. Jandarma ekipleriyle yeniden söz konusu mahalleye gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Turan Kuyucu'nun öldüğü belirlendi.

Çeşitli yerlerinden yaralanan Ayhan Kuyucu ise Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Gözaltına alınan 3 zanlının sorgusu sürüyor.

112 ACİL SERVİS EKİBİNE SALDIRI

112 Acil Servis Şube Müdürü Barış Fidan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine Gökçebey'de silahlı çatışma olduğu ve yaralıların bulunduğu yönünde ihbar gelmesi üzerine ambulanslarının buraya yönlendirildiğini söyledi.

Gökçebey'e en yakın olan Bakacakkadı yol ayrımı kavşağındaki istasyonlarından hareket eden ambulansın 9 dakika gibi kısa sürede olay yerine ulaştığını anlatan Fidan, şöyle konuştu:

''Olay yerine intikal eden personelimiz beni arayarak bazı vatandaşların kendilerine taş ve sopayla saldırdığını ve ambulansa sığınmak zorunda kaldıklarını, ancak arabaya da saldırıda bulunulduğunu söylediler. Ben de hemen orayı terk etmelerini istedim. Çünkü burada öncelikle ekibin güvenliğini sağlamak zorundayız. Yaralıya müdahale etmek isteyen ekibimize 40-50 kişilik grup saldırmış, arkadaşlarımız canlarını zor kurtarmış. Jandarmaya sığınan ekibimiz 10 dakika sonra kolluk kuvvetleri eşliğinde yeniden olay yerine gitti. Tabii yaralı vatandaşlardan birisi ölmüş. Ekiplerimiz gittiğinde ölümüydü değil miydi bilmiyoruz. Fakat kurşunlar ölen kişinin kalbine ve biraz alt bölgeye isabet etmiş. Saldırıyı yapanların 'ambulans müdahale etmesin de ölsünler' diye mi davrandılar onu bilemiyoruz. Ancak ekibimiz, ihbardan çok kısa süre sonra olay yerine sevk edildi.''