BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Demirel 'hayır'lı referandum istiyor!

CHP'li başkan Uşak'tan en az yüzde 60 hayır oyu beklediklerini açıkladı.

Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak İl Başkanı İsmail Demirel, 12 Eylül'de yapılacak referandumla ilgili çalışmalara başladıklarını ifade ederek Uşak'tan en az yüzde 60 hayır oyu beklediklerini açıkladı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak İl Başkanı İsmail Demirel, 12 Eylül'de yapılacak referandumla ilgili çalışmalara başladıklarını ifade ederek Uşak'tan en az yüzde 60 hayır oyu beklediklerini açıkladı.

CHP İl Başkanı İsmail Demirel gazetecilere yaptığı açıklamada referandum çalışmaları ve siyasi gelişmeler hakkında yürüttükleri çalışmaları değerlendiridi. 12 Eylül 2010 tarihinde yapılması planlanan referandumla ilgili çalışmalara başladıklarını söyleyen Demirel, referandumda hayır çıkması için çalışacaklarını belirterek ‘Hayırda Hayır Vardır’ sloganı ile çalıştıklarını bildirdi. Referandumda Uşak’tan en az yüzde 60 hayır oyu beklediklerini anlatan İsmail Demirel, değişiklik paketinin AK Parti’nin kendini kurtarma paketi olduğunu iddia etti. Teşkilat olarak mahalle mahalle, ev ev dolaşıp vatandaşlardan hayır oyu isteyeceklrini kaydeden Demirel, “Referandumda neden hayır oyu kullanmamız gerektiğini halka anlatacağız”dedi.

Anayasa değişiklik paketinde işsizlik, yolsuzluk, terör ve yoksulluk olmadığını paketin AK Parti iktidarının çıkarlarına hitap ettiğini ifade eden İsmail Demirel, “Pakette halkımızın sorunlarının çözümüne yönelik hiç bir şey yok. Halkımızın sorunları; yoksulluk, işsizlik, terör ve yolsuzluk. Biz bu yüzden referandumda hayır oyu kullanacağız. Referandum da halkımızın hayır oyu vermesi için çalışmalarımızı hızlandırdık. Paketin içeriğindeki detaylarla halkımızın kafasını karıştırmaya niyetimiz yok. Yanlışlıkları ve eksiklikleri dile getirip halkın gerçek sorunları üzerinde duracağız. Teşkilat olarak sokak temsilcileri belirledik. Mahallelerde, sokaklarda halkın sorunlarını dinleyip hayır oyu isteyeceğiz. Mahalle ve sokak temsilcilerimiz düzenli olarak çalışıyor. Gençlik kolları ve kadın kolları ev toplantıları yapıyor. Parti merkezinde oturarak değil halkın içine girerek halkın derdiyle dertlenip halkın mutluluğu ile mutlu olarak çalışacağız”dedi.

İl Başkanı seçildikten sonra toplumla barışık, halkın içinde olmayı tercih ettiğini ve geride kalan yaklaşık 120 günde 50 köyü ziyaret ettiğini de ifade eden İsmail Demirel, “ Partinin en genç il başkanı olarak gece gündüz çalışıyorum. Teşkilattaki tüm arkadaşlarımızla birlikte esnafın, çiftçinin, sanayicinin ve sokağın sorunlarını dinliyoruz. Bugüne kadar merkez ilçede 50 köyü gezdik. İnsanlar icralık duruma gelmişler. Yanlış tarım politikalarından ve ürünlerinin para etmemesinden şikayetçi. Çiftçinin sorununu CHP iktidarı çözüm bulacak. Bunun için çalışıyoruz”diye konuşu