BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

IHH'dan Almanya yasağına tepki

Almanya'nın IHH'yı yasaklar listesine alması yönetimi kızdırdı. IHH şimdi dava açmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere tarafından bugün yasaklandığı açıklanan "Uluslararası İnsani Yardım Teşkilatı"nın (IHH) Başkanı Mustafa Yoldaş, yasak kararının "utanç verici ve hukuka aykırı" olduğunu savundu.

IHH Başkanı Mustafa Yoldaş, yaptığı açıklamada, "IHH'nın Almanya İçişleri Bakanı tarafından yasaklanması utanç verici ve hukuka aykırı" ifadesini kullanarak, karara karşı gerekli yasal işlemlerin hemen başlatılacağını bildirdi.

ALMANYA'NIN KARARI HUKUKA AYKIRI

Almanya İçişleri Bakanının açıklamasında, IHH'nın Hamas'ı desteklediğine ve böylece halklar arasında anlaşma zihniyetine aykırı hareket ettiğinin belirtildiğine işaret edilen açıklamada, "İsrail hükümetinin devletler hukukuna aykırı olarak baskı uyguladığı insanlara insani yardım yapılmasını istediği için IHH'nın yasaklanmasının insanları aşağılayıcı bir karar olduğu" görüşüne yer verildi.

Maiziere'nin gösterdiği gerekçeyle Gazze Şeridi'nde yardım çalışmalarında bulunan BM'nin ve Kızılhaç örgütünün de yasaklanması gerektiğini ifade eden Yoldaş, "Alman devletinin de Filistin halkına yönelik terör uygulayan İsrail politikasının uygulayıcısı haline geldiğini" kaydetti.

"İsrail işgali ve devlet terörüyle Filistinlilerin neredeyse yaşama haklarının elinden alındığını, şimdi de Gazze Şeridi'ne her türlü yardımın kesilmesi kararının alınmış olduğunu" savunan Yoldaş, "İçişleri Bakanı, çocukları yetim bırakanları cezalandırmak yerine yetim çocuklara bakan kişileri cezalandırıyor" şeklinde görüş belirtti.