BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.438,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Zirvekent’in de Tapu Sorunu Çözülüyor

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Zirvekent Sitesi’nin mülkiyet problemini site arazisindeki Milli Emlak hissesini takas yoluyla çözmeye çalıştıklarını söyledi. Vatandaşlara Milli Emlak hissesini satın alarak maliyet çıkartmak istemediklerini belirt

Abone ol

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Zirvekent Sitesi’nin mülkiyet problemini site arazisindeki Milli Emlak hissesini takas yoluyla çözmeye çalıştıklarını söyledi. Vatandaşlara Milli Emlak hissesini satın alarak maliyet çıkartmak istemediklerini belirten Başkan Yazıcı,  “Sorunun çözümü için doğru yolda ilerliyoruz” dedi.  
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Başkan Yardımcısı Serhan Kural, Zirvekent Sitesi sakinleriyle toplantı düzenledi. Kooperatiflerin ruhsatlandırılması uygulaması kapsamında arazisinde 1030 m2 Milli Emlak hissesi bulunan sitenin sorununu çözmek için yaptıkları çalışmaları detaylı bir şekilde anlatan Başkan Yazıcı, “Çözülen ve gelinen nokta açısından sorunun yüzde 98’i bitti gözüyle bakıyoruz.” dedi.

Planlamaya Önem Verdik
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, kooperatiflerin ruhsatlandırılması için yaptıkları çalışmalar hakkında şu açıklamada bulundu: “Tuzla’nın daha cazip olabilmesi, Tuzla’da büyük projelerin ortaya konulabilmesi için planlamaya önem verdik. E-5 altındaki yerlerde emsal artışlarını sağlayıp, özellikle kooperatiflerin emsalini arttırıp onların ruhsat ve iskanına kavuşmasını sağlamayı amaçladık. Deprem gerçeğini unutmamak için bu emsallerle kurtarsa bile, deprem dönüşüm yasasına ve ona uygun olarak aynı emsalleri kullanarak yıkıp yapabilecek durumda olmasını sağladık. Yeni imar durumuyla, emsallere yüzde 25 hak getiren bir imar durumu çıktı. Hem kooperatiflerin kurtarılması hem de depreme yönelik tedbir amacıyla bu imar uygulamalarını yaptık”

Vatandaşlarımızı Maddi Yükten Kurtarmak İstiyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, imar uygulamasının ardından mülkiyet problemi olmayan sitelerin tapularına kavuştuğunu söyledi. Zirvekent Sitesi’nin arazisinde 1030 m2 Milli Emlak hissesi bulunduğunu belirten Başkan Yazıcı, bu hisseyi sitenin okul arazisindeki hissesiyle takas yapmayı planladıklarını ve bu yönde encümen kararı aldıklarını söyledi. Başkan Yazıcı, “Aslında bir tadilat yapmaya çalışıyoruz. Bu işi, maliyet ve bugüne kadar çektiğiniz çileler karşısında 2 dönüm yere 2-3 trilyon daha para vermeyesiniz diye bunları yapmaya çalışıyoruz. Belediye olarak emsali bitirdik, mülkiyet meselesini bitirdiğimiz anda tapularınıza kavuşacaksınız. Bizim aldığımız encümen kararının Büyükşehir’den de geçmesiyle en kısa zamanda takası gerçekleştirmiş olacağız. Site içinde kalan ve sizin almanız gereken hazine hissesini buradan taşıdık ve okul alanına götürdük. Birçok problemi çözdük. Çekme mesafeleri ile ilgili sorun da çözüldü. Çözülen ve gelinen nokta açısından sorunun yüzde 98’i bitti gözüyle bakıyoruz.” dedi. 

Ben, Sizin Tarafınızdayım
Zirvekent Sitesi’nin tapu sahibi olması için çalıştıklarını belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “İlk kararla beraber kooperatiflerin hepsinin sorununu çözdük. Kooperatifiniz bugüne kadar sadece kendi arsasının problemini çözseydi, imar uygulaması kararından sonra biz zaten size tapularınızı verirdik. Konu 3 sene önce biterdi. Biz sizin lehinize bir encümen kararı alıyoruz. Ben sizin tarafınızdayım. Sizin 20 yıllık mağduriyetiniz karşısında biz Milli Emlak ve Büyükşehir’e cesaret ve cüretle gidiyoruz. Sorunun çözümü için doğru yolda ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

Bayraktar: Sorunumuza Sahip Çıktığınız İçin Teşekkür Ederim
Zirvekent Sitesi sakinleri, toplantıda söz alarak süreç hakkındaki düşüncelerini dile getirdi. Toplantıya katılan Metin Bayraktar, tapu sorununa çözüm arayışları nedeniyle Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti. Bayraktar, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bizim sorunumuz 14 yıldır devam ediyor. Belediye başkanı olarak sorunumuza gerçekten sahip çıkmanız nedeniyle teşekkür ederim. Aslında bizim sorunumuz kronik oldu, bizim kendi iç hukukumuzdan kaynaklanıyor, aslında hepimizin hatası var. Biz 10 senedir 3-5 kuruş para vermekten kaçtık, buralara getirdik sorunumuzu. Burada benim de hatam var, pek çok arkadaşımın da hatası var.
Birinci kısmı geçtik, size teşekkür ederim. Milli Emlak’ın arazi satışı ihalesine girme imkanımız vardı, ihaleye dahi girmedik. O hataları yaptık. Konu size kadar ulaştı. İlk defa resmi bir kurum bizim kanser olmuş sorunumuzu çözmek için çaba sarf ediyor.
1999 senesinde bizim müstakil tapumuz hissedar yapıldığı zaman yetkili kişiler bunu göz ardı ettiler. Şu anda bunun kanserini yaşıyoruz. Buranın müstakil tapusu alınmışken oradaki yere hazine hissesi sokulduğu zaman askıdayken itiraz edilmemiş, kanser haline getirilmiş.

Eryiğit: Başkanım, İyi Niyetinizden Şüphemiz Yok
Zirvekent 2 Sitesi yöneticisi Hüseyin Eryiğit de yaptığı konuşmada Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti. Eryiğit konuşmasında “Tuzla Belediyesi 2000 yılında uygulamayı yaptı. Tapuyu müstakil hale getirdi. Başka parsellerdeki itirazlardan dolayı bu tapunun üzerine mahkeme kararıyla hisse geldi. Aslında 2000 yılında belediye bu işi çözmüştü fakat başka parsellerin itirazı nedeniyle mahkeme kararıyla bu iş yapılacaktır diye bir karar çıktı. Buranın kararı mahkeme kararıyla yapıldığı için yönetimler olarak bu işe ne müdahale edilebildi, ne de bir şey yapılabildi.
O yüzden biz sizin yaptığınız bu takas işleminin doğru olduğunu, 2000 yılında yapılan uygulamaya dahil hale geldiğini, bu işi mahkemeden bitiremeyeceğimizi biliyoruz. O yüzden biz sizin bunu bir an önce gerçekleştirmenizi bekliyoruz. Eğer bu sizin vasıtanızla Büyükşehir’den çıkmazsa o zaman satın alma düşünülebilir ama şu anda sizden beklenilen bu. Başkanım iyi niyetinizden şüphemiz yok. Yaptığınız çalışmaları takdir ettik.” ifadesini kullandı.