BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.431,10
HABER /  GÜNCEL

Taşgetiren'den cemaate zehir gibi yazı!

Ahmet Taşgetiren cemaate "Yalnızlaşıyorsunuz" dedi.

Abone ol

Dershane sürecinde cemaate destek veren ancak gerilimin savaşa dönüşmesi sonrası cemaate yakınlığıyla bilinen Bugün gazetesindeki yazılarına son veren Ahmet Taşgetiren bugünkü yazısında cemaati yerden yere vurdu.

Star sindeki yazısında Taşgetiren cemaatin giderek yalnızlaştığını yaptığı yayınlarla adeta operasyonları kendilerinin yaptığını itiraf ettiğini söyledi.

Taşgetiren'in hedefinde Zaman yazarları da vardı hatta "The Cemaat" kitabıyla Nazlı Ilıcak da vardı. Taşgetiren cemaate şöyle seslendi: "Sevgili arkadaşlar, Yalnızlaşıyorsunuz. İnanın size Mümtazer Türköne, İhsan Dağı, Şahin Alpay yetmez. “Benim en büyük şerefim Hocaefendi’nin beni dostluğuna kabul etmesi” diyen Hüseyin Gülerce’yi “Turfa müneccim” yaftası ile yemeye çalışan Ahmet Turan Alkan da yetmez. Gülerce’ye, bir dönem genel yayın yönetmenliği yaptığı gazetede “Turfa müneccim” yaftası yapıştırılmasına göz yuman “zamane” yayın kadrosu da yetmez."

İnanın “The Cemaat” yazarının transferi de yetmez.

Yalnızlaşıyorsunuz.

ERDOĞAN ALEYHİNE KONUŞTURMAK İÇİN...

Cemaatin kanallarını da hedefine alan Taşgetiren Erdoğan aleyhine konukları konuşturmak için uğraştıklarını hatta kendisinin de başına bunun geldiğini aktardı:

Bir moderatör almış karşısına Ferhat Kentel’i, ya da Yasemin İnceoğlu’nu... Tayyip Erdoğan aleyhine konuşturmak için, bin dereden su getirircesine soru üretiyor. Olmuyor kardeşim, olmuyor. Bu moderatörlük değil, bunu ikinci defa yapamazsınız. Gelmez insanlar. Ben de yaşardım benzeri durumları geçmişte. Öyle durumlarda önce soruyu düzeltme gereği duyuyor kendisine saygısı olan bir kanaat önderi.

EKRANA ÇIKARTACAK ADAM BULAMIYORUZ 

O gün TV’nin genel yayın yönetmeni yana yakıla anlatıyordu: Ekrana çıkartacak adam bulamıyoruz, diye. Kendinize bakmanız lazım böyle durumlarda, ne yaptınız da böylesine marjinal hale geldiniz?

ONLAR HABER DİLİ Mİ? 

Bakın şöyle haber bültenlerinize ya da gazetelerinizin birinci sayfalarına, haber başlıklarına... Onlar haber dili mi Allah aşkına? O haber dilinin, Ergenekon davaları sırasında da problem oluşturduğunu, o davaların sanki “Hizmet camiasının özel ilgisi ile oluşmuş olduğu intibaı verdiğini” özel ortamlarda dile getirmişimdir.

Alın şimdiki haberlerinizi. Şimdi de “yolsuzluk soruşturmaları” sizin özel ilgi alanınıza giriyor. O operasyonları yapan herkesle bir biçimde ilgili olduğunuz algısını, bizzat kendi haber dilinizle oluşturduğunuzun farkında mısınız?

Kim monte olmak ister bu haber diline?

Sevgili arkadaşlar,

İnanın, sizin için, Amerika’dan, Avrupa’dan kimi kuruluşların Tayyip Erdoğan karşıtlığından yola çıkan ve “Ilımlı İslam” güzellemesi yapan bildirileri de yetmez. Bu ülkeler, belki şu an “Siyasal İslam”a karşı sizin İslam çizginizi tercih ediyor görünürler, ama yarın “Taliban İslamı”nı da çok rahatça size karşı kullanabilirler.

TÜSİAD DA KOÇ DA CHP DE YETMEZ 

TÜSİAD’ın muhalefeti de yetmez arkadaşlar sizin için. Bir 28 Şubat iklimi gelir, onların tamamı 28 Şubat iklimine göre kimya değiştirirler. Koç da yetmez, çünkü Koç’un kimyası da farklıdır sizden.

İSLAM'A HİZMET EDEN CEMAATE YAKIŞIR MI? 

Sevgili arkadaşlar,

Tayyip Erdoğan’ı yıkmak ne demek, bir sorun kendinize. Hadi Bülent Keneş’in, Mümtazer Türköne’nin dediği gibi bir 28 Şubatçı mantığı üstlenip, “Siyasal İslam” sayalım Ak Parti hareketini. İddianamesine ne yazardınız Başsavcı Abdurrahman Çetinkaya olsanız? “Yukardan aşağı devlet eliyle ülkeyi İslamlaştırma” siyasal İslam’sa siz hangisine karşı çıkardınız? Seçmeli Kur’an dersine mi, Siyer’e mi? 444 ile gelen İHL’lerin orta kısmına mı? Kamuda başörtüsü serbestliğine mi?

Böyle, yerli veya uluslararası odaklara siyasal İslam’ı ihbar ediyor bir rolde gözükmek İslam’a hizmet için yola çıkan bir cemaate yakışır mı? O Cemaat’in sade bağlılarının onayını alır mı?