BIST 9.991
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.435,58
HABER /  GÜNCEL

Zilli sahibinin sevgisiyle kanseri yendi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir köpek, sahibinin sevgisiyle kanseri yendi. Zilli adı verilen köpeği ameliyat eden Veteriner Hüseyin Demirc...

Abone ol

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir köpek, sahibinin sevgisiyle kanseri yendi. Zilli adı verilen köpeği ameliyat eden Veteriner Hüseyin Demircan, “Zilliyi bizim yaptığımız ameliyat değil sahibinin sevgisi iyileştirdi” dedi.
Kdz.Ereğli’de Hatice Güz’e ait Zilli isimli dişi köpek iki yıl önce kansere yakalandı. Sahibi tarafından Kdz.Ereğli ilçesindeki Veteriner Hüseyin Demircan’a getirilen köpeğin kansere yakalandığı tespit edilince kendisine kemoterapi tedavisi uygulandı. Kemoterapi tedavisine cevap vermeyince ameliyatla altı memesi ve yavru yatağı alındı. Terrier cinsi köpeğe 10 yıldır baktıklarını ve yakalandığı kanser hastalığından dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını anlatan 74 yaşındaki Hatice Güz, köpeğin şu an tam olarak sağlığına kavuştuğunu söyledi.
Zilli kendisine ilk getirildiğinde yürüyemez durumda olduğunu anlatan Veteriner Hekim Hüseyin Demircan, 13 yıllık meslek hayatında ilk defa bir köpeğin kanseri yendiğine şahit olduğunu ifade etti. Köpeklerde meme kanserinin ameliyattan sonra yüzde 98 tekrarladığını belirten Demircan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ameliyatlardan sonra kötü sonuçlarla karşılaşıyoruz. Kemoterapi ile başladık. Ancak, zilli bu tedaviyi kabul etmedi. Hastalıktan sonra vücudunda yüzde 60 tüy kaybı oldu. Ameliyat yapmaya karar verdik. Ömrünü bir yıl daha uzatalım dedik. Her memesinde bir tümör vardı. Dişi olduğu için yavru yatağını aldık. Benim 13 yıllık meslek hayatımda ilk defa kanseri yenen köpek bu oldu. Zilli’nin kanseri yenmesinin en büyük nedeni bizim yaptığımız ameliyat değil, sahibinin sevgisidir." İki çocuk annesi Hatice Gür, Zilli’ye kendi çocukları gibi baktığını söyledi.
(İHA)