BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Özel ocaklar harekete geçti

Maden ocaklarında meydana gelen facialarda madencilerin hayatlarını kaybetmeleri nedeniyle, özel firma sahipleri kendi tahlisiye istasyonlar...

Abone ol

Maden ocaklarında meydana gelen facialarda madencilerin hayatlarını kaybetmeleri nedeniyle, özel firma sahipleri kendi tahlisiye istasyonlarını kurmak için TTK’ya başvuruyor.
1938’te TTK İş Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Merkez Tahlisiye İstasyonu, kuruma bağlı müesseselerde 650 kişilik ekiple çalışmalarını sürdürüyor. Soma’da yaşanan maden faciasında 301 işçinin hayatını kaybetmesinin ardından maden sektörünün yoğun olarak yaşandığı Zonguldak’ta da yaşanabilecek faciaların önüne geçmek için çalışmalar sıklaştı. TTK, grizu ve göçük gibi önemli iş kazalarında kurtarma ekipleriyle günümüze kadar önemli rol üstlendi.
TTK tahlisiye, aynı zamanda özel maden ocağına sahip firmalara da yardımcı oluyor. Son yaşanan maden facialarının ardından gözlerin çevrildiği Zonguldak’taki özel maden ocakları sahipleri tahlisiye istasyonu kurabilmek için kuruma başvuruyor. 10’a yakın başvuru alan TTK yetkilileri, “Tahlisiye istasyonu kurmak için firmalara başvuruda bulunup yardım istiyor. Biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.
(İHA)