BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Zihinsel engelli kardeşini erkeklere sattı

İzmit'te üvey abla kurduğu tuzakla zihinsel engelli kardeşini kaçırdı ve...

Abone ol

İzmit'te zihinsel engelli üvey kız kardeşini 20 yaşındaki N.M.'yi, para karşılığı erkeklere sattığı iddia edilen abla S.M. gözaltına alındı.

Kartepe ilçesinde bulunan Suadiye Cemal Doğan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan zihinsel engelli N.M. dayısı H.Ü. tarafından kaldığı yurt yetkililerinden izin alarak tatil yapıp dinlenmesi amacıyla İstanbul Avcılar Semti'ndeki evine götürdü.

Ardından eve gelen üvey abla S.M. dayısından izinsiz zihinsel engelli üvey kız kardeşini kaçırdı. Yeğeninin kaçırıldığını anlayan dayı H.Ü. polise başvurdu.

Ardından yaklaşık bir ay sonra kaldığı yurda tekrar getirilen zihinsel engelli N.M. başından geçenleri yurt yetkilileri de durumu polise anlattı. Polis, N.M.'nin ifadeleri doğrultusunda üvey kardeşini erkeklere pazarladığı iddiasıyla abla S.M., Kartepe İlçesi'ndeki evinde gözaltına alındı.

Üvey abla S.M. suçlamaları kabul etmezken Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadesinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

Zihinsel engelli N.M.'nin annesinin ve babasının şiddetli geçimsizlik nedeniyle 10 yıl önce boşandıkları ve N.M. ile 3 kardeşini de bakamadıkları için yurda verdikleri öğrenildi.

GÖZÜ DÖNÜŞ EŞ DEHŞET SAÇTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Mersin'de cezaevinden yeni çıktığı öğrenilen bir kişi dini nikahla yaşadığı eşini vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladıktan sonra boğazından keserek öldürdü.

8 aylık bebeği alarak kaçan şüpheli koca Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından Tarsus'ta yakalandı.

Olay Toroslar İlçesi Halkent Mahallesi 2976 Ada Emre Apartmanının zemin katında meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, adam yaralama suçu nedeniyle cezaevinden 20 gün önce çıktığı öğrenilen Rasim Y.(38) 2 yıl önce kaçarak evlendiği ancak cezaevinde iken kendisini aldattığından şüphelendiği imam nikahlı eşi Zahide Goncagül (19) ile gece geç saatlerde tartıştı.

Tartışma sonrası eşinin çeşitli yerlerinden bıçaklayan Rasim Y. daha sonra boğazından keserek öldürdü.

Cinayet sonrası Rasim Y. 8 aylık olduğu öğrenilen kızı Gülseren'i bebek arabası ile birlikte alarak ticari taksi ile Tarsus'a kaçtı. Evdeki bağırma sesleri üzerine bir kadının haber vermezi ile olay yerine gelen polisler kadının kanlar içindeki cansız bedeni ile karşılaştı. Yapılan incelemenin vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklandıktan sonra boğazından kesilerek öldürüldüğü anlaşılan kadının cesedi otopsi için Mersin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olay sonrası katil zanlısı eşin Tarsus ilçesine kaçtığını belirleyen Cinayet Büro Amirliği ekipleri yaptıkları bir operasyonla yakaladıkları Rasim Y.'yi Mersin'e getirdi. Gazetecilerin görüntü almasına istemeyen Rasim Y. sağlık raporu için getirildiği hastanede soruları ise cevapsız bıraktı.

 

BÖYLE İNTİKAM GÖRÜLMEDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Adana'da üvey ağabeyi tarafından öldürülen Mehmet Karaaslan'ın yakınları, intikam için katil zanlısının akrabasının üzerine benzin döküp yaktı.

Merkez Yüreğir İlçesi'nin Dedekorkut Mahallesi'nde kahvehane işleten Mehmet Karaaslan, 30 Ağustos'ta babasının ilk evliliğinden olan ağabeyi 38 yaşındaki Erdal Karaaslan'ın oğlu 19 yaşındaki Fethi Karaaslan'ı, oyun oynarken taşkınlık yapıp, müşterileri rahatsız ettiği gerekçesiyle kahveden çıkardı. Eve giden Fethi Karaaslan, amcasının kendisini kovduğunu söyleyerek durumu babası Erdal Karaaslan'a anlattı. Erdal Karaaslan da kahvehaneye gelip, tartıştığı kardeşi Mehmet Karaaslan'ı bıçaklayarak öldürdü. Çıkan kavgada katil zanlısı üvey ağabey ile olayın çıkmasına neden olan oğlu Fethi de bıçakla yaralandı.

Olayla ilgili soruşturma sürerken zanlı Erdal Karaaslan'ın ailesi, tehditler üzerine bugün öğle saatlerinde Dedekorkut Mahallesi'ndeki evlerinden taşınmak üzere eşyalarını bir kamyona yüklemeye başladı. Ancak olayı duyan ölen Karaaslan'ın yakınları, kamyonetin önüne kesip aynı zamanda kendi akrabaları da olan zanlının yakınlarına tepki gösterdi. Kamyona benzin döküp ateşe vermek isteyenlerin arasına yine ailesinin akrabası olan Salih Ekinci girdi. Henüz kimliği saptanamayan bir kadın, elindeki pet şişedeki benzini Ekinci'nin üzerine döküp ateşe verdi. Bir anda alevlerin arasında kalan Salih Ekinci, feryat ederek yardım istedi. Ekinci'nin üzerine, su döküp söndüren yakınları onu otomobille Adana Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Hayati tehlikesi bulunan Salih Ekinci, yapılan ilk müdahalenin ardından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Polis Ekinci'nin üzerine benzin döküp ateşe veren saldırgan kadının kimliğini tespit etmek için çalışma başlattı.

ARI SOKTU HASTANEYE ON ADIM KALA ÖLDÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İzmir' in Gaziemir İlçesi'nde, astım rahatsızlığı bulunan Bekir Sarıtaş, arı sokunca fenalaştı, yardıma koşup kendisini hastaneye götüren komşusunun otomobilinde yaşamını yitirdi.

Hastanenin acil kapısına sadece 10 adım kala otomobilde ölen Sarıtaş, savcının talimatıyla bu şekilde Ali Tıp Kurumu'na götürüldü.Olay, bugün, saat 15.15 sıralarında Güziemir, Sarnıç Semti 14 Sokak 14 numarada meydana geldi. Urla İlçesi'ndeki sanayi sitesinde kaportacılık yapan, 39 yaşındaki Bekir Sarıtaş, evinin çatısında kaynak yapmaya başladı. Bu sırada sol kolundan arı sokan bir çocuk babası Bekir Sarıtaş, hemen evine inip durumu eşi Ayşe Sarıtaş'a anlattı. Ayşe Sarıtaş'ın koluna buz tedavisi yaptığı, astım rahatsızlığı da bulunan Bekir Sarıtaş, bir süre sonra evin ortasında bayıldı. Hemen komşusu Hüseyin Karagöz'ün yardımına koştuğu Bekir Sarıtaş, otomobile alınıp özel bir hastaneye götürüldü.

ACİL KAPISINDA ÖLDÜ

Penisilin alerjisi de olduğu öğrenilen Sarıtaş, otomobille getirildiği hastanenin acil kapısına sadece 10 adım kala yaşamını yitirdi. Eşini gözleri önünde kaybeden Ayşe Sarıtaş, gözyaşlarına boğulurken, polise haber verildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, otomobilin arka koltuğundaki Bekir Sarıtaş'ın öldüğünü belirledi. Nöbetçi savcının talimatıyla Bekir Sarıtaş'ın cenazesi, aynı otomobille otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü.

15 DAKİKADA ÖLDÜ

Eşini kaybetmenin acısını yaşayan Ayşe Sarıtaş, "Çatıda uğraşırken "arı soktu' diyerek aşağı indi. Hemen buz sürdük. Alerjisi olduğunu söylüyordu. Astım rahatsızlığı da vardı. 15 dakika içinde nefes alamayıp bayılınca hastaneye götürdük ama kaybettik. "Ne yapacağız biz şimdi" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

O KADIN İÇİN BAKAN DEVREYE GİRDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde zorla evlendirildiği amcasının oğlu Metih Toprak'a boşanma davası açması üzerine ölümle tehdit edilen ve 2 çocuğu elinden alınan Demet Toprak (27) için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin devreye girdi.

Personelin bayram izinlerini kaldıran Şahin, Toprak'ın bulunduğu ilin valiliğine talimat vererek, can güvenliğinin sağlanması ve derhal koruma altına alınmasını istedi. Demet Toprak, koruma altına alındı.

ÇOCUKLAR DEDENİN YANINDA

Dede Süleyman Toprak'ın avukatı Gökhan Tazegül, Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nın 9 ve 5 yaşındaki iki çocuğun anneye teslimi kararı için tedbir aldırdıklarını söyledi. Avukat Tazegül, açtıkları velayet davası sonuçlanana kadar da çocukların dedelerinin yanında kalacağı belirtildi. 

EŞİNİN YERE ÇAKILIŞINI SANİYE SANİYE İZLEDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki Babadağ'dan pilot eşliğinde atlayış yapan 27 yaşındaki Caner Güler, uçuş sırasında paraşütten kayarak 700 metreden kayalıklara çakılıp öldü. Miray Güler ise uçuş sırasında eşinin düştüğü ana tanık oldu

Paraşüt pilotu gözaltına alınırken, kazanın Caner Güler'in paraşütte bacağa geçirilen kemeri takmamasından kaynaklanmış olabileceği kaydedildi.

Kaza, dün saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Makine mühendisi Caner Güler ile eşi 26 yaşındaki Miray Güler, Bursa'dan bayram tatili için Ölüdeniz Beldesi'ne geldi. Yamaç paraşütü yapmak için 1900 metrelik Babadağ'a çıktı. Muhteşem görsel güzelliğiyle dünyanın sayılı yamaç paraşütü pistleri arasında yer alan Babadağ'dan önce Miray Güler, ardından eşi Caner Güler pilotlar eşliğinde atlayış gerçekleştirdi.

EŞİNİN DÜŞTÜĞÜNÜ GÖRDÜ

Caner Güler ve pilotu Murat Sait Yeşilbaçar bir süre uçtuktan sonra Güler, Babadağ'ın eteklerinde paraşütten kayarak hızla düşmeye başladı. Yaklaşık 700 metre yüksekten düşen Güler, kayalıklara çarparak can verdi. Miray Güler ise uçuş sırasında eşinin düştüğü ana tanık oldu.

Durumun bildirilmesi üzerine pilotun iniş yapacağı Belcekız Plajı'nda önlem alan jandarma, Murat Sait Yeşilbaçar'ı yere indikten sonra gözaltına aldı. Pilotun verdiği bilgiler doğrultusunda Babadağ'da arama başlatan jandarma ekipleri ve 30'a yakın yamaç paraşütü pilotu Caner Güler'in cesedinin yerini belirledi. Kurtarma ekipleri, yaklaşık 3 kilometre yürüdükten sonra Güler'in cesedine ulaştı. Sarp arazide cesedi taşıyamayan ekipler, helikopter desteği istedi.

'BÜYÜK İHMAL VAR'

Dalaman'dan havalanan askeri helikopter, Babadağ eteklerine geldi. Helikopterden sarkıtılan iple olay yerine inen iki asker, Güler'in cesedini sedyeye aldı. Yaklaşık 6 saat süren bir operasyonun ardından Güler'in cesedi, helikopterle Fethiye Devlet Hastanesi'ne getirilerek morga konuldu.

Eşinin ölümüyle şoka giren ve sinir krizleri geçiren Miray Güler ise jandarma tarafından aynı hastaneye götürüldü. Olayda büyük ihmal bulunduğunu söyleyen Miray Güler, "Biz çok iyi bir şirkete güvenmiştik. Çok büyük ihmal var" dedi.

KEMER TAKMADI İDDİASI

Kazanın, Caner Güler'in yamaç paraşütünde bacağa geçirilen kemeri takmamasından kaynaklanmış olabileceği ileri sürüldü. Yamaç paraşütü yolcusunun uçuş öncesinde gerekli önlemleri alıp almadığının ise Türk Hava Kurumu (THK) kontrolörü tarafından yapıldığı belirtildi.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya ise uçuşun bütün sorumluluğunun pilota ait olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Pilot bağlantıları kontrol etmeli, uçuş hakkında yolcusuna bilgi vermeli, uçuş emniyetini sağladıktan sonra uçmalı. Pilotların bir de yardımcıları vardır. Uçuş öncesinde bu kontrolleri yapar ve pilotun yükselmesine yardımcı olurlar. Bizim görevimiz ise sadece hava şartlarının uçuşa elverişli olup olmadığını kontrol etmektir. Hava şartları elverişliyse yeşil bayrak, değilse kırmızı bayrak çekmekle görevliyiz. Dün hava uçuş için elverişliydi."

Jandarma, olayın meydana geldiği yamaç paraşütüne incelenmek üzere el koydu. 

''NE OLUR BENİ BIRAKMA'' DİYE YALVARDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

9 günlük uzun bayram tatilinin ilk 6 gününde yurt genelinde meydana gelen trafik kazalarında toplam 118 kişi öldü, 490 kişi de yaralandı. Dün İstanbul'da meydana gelen trafik kazasında ise Secel Daşkın ağır yaralanan eşini ellerini bir an bile olsun bırakmadı ve öperek moral verdi.

Otoyolu'nun Seyrantepe TT Arena Stadı yönünde Secel Daşkın'ın kullandığı özel otomobil, kendisini sıkıştıran kamyonla yandan çarpışınca bariyerlere çarptı. Kazada ağır yaralanan eşi Hilal Daşkın'ın elini bırakmayan Secel Daşkın gözyaşları içinde yanaklarını öptü. Kazada ön koltukta oturan Ahmet Daşkın sıkıştığı yerden itfaiye tarafından çıkartıldı. Büyük hasar gören otomobildeki Hacer Daşkın ve çocukları Yaprak ve Gürkan Daşkın kazayı yara almadan atlattı. 

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden Edirne istikametine giden içerisinde 2'si çocuk 6 kişinin bulunduğu otomobil bir kamyona sürtündükten sonra bariyerlere çarparak kaza yaptı. İddialara göre, saat 06.30 sıralarında Secel Daşkın, tatil nedeniyle boş olan yolda 34 UY 723 plakalı aracı ile aşırı hız yaptı. Daşkın'ın otomobili Seyrantepe mevkiine geldiğinde önünde seyreden 34 FL 7784 plakalı kamyon tarafından sıkıştırıldı. Sürücünün kontrolünden çıkan otomobil, önce kamyona yandan sürttü. Daha sonra bariyerlere çarpan otomobili Secel Daşkın yol ortasında durdurabildi. Kazanın ardından Secel Daşkın'ın akrabası Ahmet Daşkın araç içerisinde sıkışırken, eşi Hilal Daşkın ise ağır şekilde yaralandı.

KAZA YERİ YANLIŞ İHBAR EDİLDİ

İtfaiye ve sağlık ekiplerine kazanın yerinin TT Arena Stadı önü olarak ihbar edildi. Seyrantepe ve Maslak tarafından itfaiye ve ambulanslar kaza yerine hareket etti. Maslak çıkışından TEM'e katılan ambulans ve itfaiye ekipleri kazaya rastlayamayınca merkezlerini anons ederek kaza yerinin daha geride olma ihtimaline karşın Sarıyer ve Kavacık'tan ambulans ve itfaiye çıkartılmasını istedi.

YARALI UZUN SÜRE YERDE YATTI

Kaza yerinde asfalta yatırılan yaralı Hilal Daşkın ambulansın gelmesini beklerken, yanı başında bekleyen eşi Secel Daşkın moral vermeye çalıştı. Eşinin ellerini bırakmayan Daşkın, sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından eşinin ellerini ve yanaklarını öperek gözyaşlarına boğuldu. Ahmet Daşkın da olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden kurtarıldı. Daşkın'ın eşi Hacer ve çocukları Gürkan ile Yaprak ise, kazayı yara almadan atlattı. Yaralılar amubalansların gelmesinin ardından hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

BAYRAM TATİLİNİN 6 GÜNLÜK BİLANÇOSU

9 günlük uzun bayram tatilinin ilk 6 gününde yurt genelinde meydana gelen trafik kazalarında toplam 118 kişi öldü, 490 kişi de yaralandı. Bayramın son günü olan dün ise saat 17.00'ye kadar meydana gelen kazalarda da toplam 9 kişi ölürken, 64 kişi de yaralandı.

DERSHANEDE SEKS PARTİSİ KARAKOLDA BİTTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Samsun'da özel bir dersanede çalışan 27 yaşındaki S.K. ve iki akrabasının, para karşılığı anlaştıkları 3 kadınla dershanedeki fuhuş partisi, 'hırsız var' ihbarı üzerine karakolda bitti.

Samsun'da bir dershanede çalışan S.K., akrabaları 28 yaşındaki A.K. ve 24 yaşındaki M.K. ile birlikte dün gece gazinoya giderek eğlendi. Gecenin ilerleyen saatlerinde gazinoda bulunan A. N. (30), N. T. (35) ve K. C. (47) ile 100'er TL karşılığında cinsel ilişkiye girmek için anlaşan 3 kafadar, bir taksiye binerek S.K.'nın çalıştığı dersaneye gelip içeriye girdi. Bu sırada derhaneye birilerinin girdiğini gören çevredeki vatandaşlar polisi arayıp, 'dersaneye hırsız girdi' diye ihbar etti.

DIŞARI ÇIKINCA YAKALANDILAR

İhbar üzerine olay yerine gelen Hırsızlık Masası'na bağlı sivil ekipler, içerden kadın sesleri duyunca Ahlak Büro Amirliği'ne haber verdi. İddiaya göre dersanede cinsel ilişkiye 3 kadın ve 3 erkek, dışarı çıkarken kapı önünde bekleyen polis tarafından yakalandı.

Para karşılığı cinsel ilişkiye girdiklerini itiraf eden kişiler Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada ifadeleri alınan A.K., M.K., S.K. ve A.N. serbest bırakldı. Gürcistan uyruklu iki kadın ise erkeklerle para karşılığı fuhuş yaptıkları gerekçesiyle sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.