BIST 10.557
DOLAR 32,16
EURO 35,14
ALTIN 2.430,41
HABER /  EKONOMİ

Tatil bitti dolar da düşüşe geçti

Üç buçuk gün süren Ramazan Bayramı tatili sonrasında kur tarafında gerileme görülürken, piyasalarda genel olarak pozitif hava hakim.

Abone ol

Üç buçuk gün süren Ramazan Bayramı tatili sonrasında kur tarafında gerileme görülürken, piyasalarda genel olarak pozitif hava hakim.

Uzmanlar, Brezilya'nın sürpriz faiz indiriminin, TCMB'nin yakın dönemdeki benzer hamlesine yönelik eleştirileri azaltacağını belirtiyor. Dolar/TL 1.74, euro/TL ise 2.48 seviyesinde bulunuyor.

Avrupa tarafında çift dipli resesyon uyarısının artmasıyla faiz indirimi söyleminin öne çıkması, euroyu, dolar karşısında zayıflatırken, euro/dolar paritesine 1.42'ye doğru bir geri çekilme yaşanıyor.

İçeride ise TL, hem dolar hem de euro karşısında değer kaybı yaşıyor. Dolar/TL'de 1.74'ün üzerinde, euroTL ise 2.48'ye yakın seyrediyor. Yapı Kredi Yatırım Teknik Analist Özgür Karahan, "Euro/dolar paritesinde, euro tarafının faiz indirimi dillendirilmeye başlandı. Bu euro tarafında baskı yapsa da içeride kurlara çok fazla yansımadığı görülüyor. Dolar/TL tarafında 1.71-1.72 ilk destek olarak görülüyor. Brezilya'daki faiz indirimi bizim açımızdan da iyi algılanmasını bekliyoruz" dedi.

İMKB POZİTİF AYRIŞTI

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Bileşik 100 Endeksi ise güne yüzde 1'in üstünde yükselişle 54 bin 600 puan seviyesinden başladı. Endeks, 10.15 itibariyle yüzde 2.2'lik değer kazancıyla 55 bin 100 puanda bulunuyor. Uzmanlar, İMKB'nin bayram süresince küresel borsalardaki olumlu havayı fiyatladığını, dün ve bugün dışarıda geri çekilme yaşanmasına rağmen pozitif bir ayrışma yaşandığına dikkat çekiyor.