BIST 10.471
DOLAR 32,60
EURO 34,97
ALTIN 2.431,62
HABER /  SPOR

Zico milli takıma üzüldü

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, (A) Milli Futbol Takımı'nın yenilgisine kahroldu

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, (A) Milli Futbol Takımı'nın, Avrupa Şampiyonası elemelerinde Yunanistan karşısında aldığı yenilginin kendisini şaşırttığını söyledi.

Zico, Türkiye'nin, heyecanını kaybetmemesi gerektiğini, Norveç maçını kazanabilecek kapasitesi bulunduğunu belirterek, "Hiçbir şey bitmiş değil. Türkiye, Malta ve Moldova maçlarında kaybedilen puanları arıyor. Bu maçlarda başarılı sonuç alınabilseydi, Türkiye şu anda başka maçların sonuçlarına bağlı kalmazdı" dedi.

Yunanistan ile dün akşam yapılan maçta Türkiye'nin, sürekli hava topuyla hücum yapmaya çalıştığını, oysa Yunanistan'ın, uzun boylu ve tecrübeli oyunculardan kurulu olduğunu dile getiren Zico, "Bu da Türkiye'nin ataklardaki başarısını zorladı. Bir diğer önemli nokta da Türkiye'nin yaptığı çizgi savunma uygulamasıydı. Rakip takım bu taktikten yararlandı ve yakaladığı fırsatı değerlendirdi. Bence maçın üzerindeki iki önemli nokta buydu. Alınan sonuç beni şaşırttı. Böyle bir sonucu hiçbirimiz beklemiyorduk" dedi.

Volkan ve Aurelio'ya övgü

Zico, milli takımda forma giyen kaleci Volkan Demirel ve Mehmet Aurelio'nun oyunlarını beğendiğini, bu iki futbolcunun, 90 dakika boyunca ellerinden geleni yaptığını söyledi.

Tümer'in de maça girdiği andan itibaren etkili bir oyun ortaya koyduğunu dile getiren Zico, "Tümer'i, sakatlık sonrasında bu şekilde görmek beni sevindirdi. Oyunda çok etkili oldu" dedi.

Gruptan çıkacağız

Zico, takımının Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki mücadelesiyle ilgili görüşlerini de açıkladı.

Şampiyonlar Ligi'ne 4. torbadan girdiklerini, ancak bunu hak etmediklerini vurgulayan Zico, "Baktığınız zaman, çok iyi oynuyoruz ve grubumuzda lideriz. Gruptan çıkmak tek amacımız ve bunun için her şeyi yapıyoruz" dedi.

Fenerbahçe'nin çok iyi futbol oynadığını ve hiçbir rakibinden aşağı kalır yanı olmadığını kaydeden Zico, "İşin en zor bölümü, gruplar bölümüdür. 4 takım var ve 2'si çıkabiliyor. Gruptan çıktıktan sonra durum değişiyor. Dışarıda ve içeride yaptığınız 2 maç sonrasında ilerliyorsunuz. Şampiyonlar Ligi istatistiklerine baktığınız zaman, grup maçlarında kendi evinde puan alan takımlar gruptan çıktıktan sonra daha başarılı olabiliyorlar. O nedenle Fenerbahçe olarak avantajlıyız. Fenerbahçe'nin kendi evindeki başarısına baktığımızda, kendimizi şanslı görüyoruz" diyerek iddialı olduklarını bildirdi.