BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Ermeni lobisi bastırıyor

1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları için Ermeni lobisi ABD'ye baskısını sürdürüyor

Abone ol

1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarıyı Temsilciler Meclisi'nden geçirmeye çalışan Ermeni lobisi, beklemediği ölçüde bir dirençle karşılaşması üzerine, durum değerlendirmesi yapıyor.

Edinilen bilgiye göre, değerlendirmelere gelecek günlerde de devam edecek olan tasarı yanlısı grubun liderlerinin, sonuçta tasarının geçmesine yetecek sayıya ulaştıklarına kanaat getirmesi durumunda, Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Partili Başkanı Nancy Pelosi'nin, 16 Kasım'dan önce genel kurulda oylama yaptırması öngörülüyor.

Aksi takdirde bu konunun, gelecek yıla ertelenmesi bekleniyor. Oylama yapılması durumunda, tasarının geçmesi için, katılan milletvekillerinin yarıdan bir fazlasının kabul oyu vermesi gerekiyor. Bu arada, hem Demokrat, hem de iktidardaki Cumhuriyetçi partilere mensup 49 milletvekili, Pelosi'ye ortak bir mektup göndererek, tasarının oylatılmasını istedi.

The Los Angeles Times gazetesinin haberine göre, bu milletvekilleri arasında Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler ve İstihbarat komitelerinin Demokrat başkanları Ike Skelton ve Sylvestre Reyes de bulunuyor.