BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

Zico için kim gelse farketmez

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, 2. turdaki rakiplere meydan okudu

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde,bundan sonraki turlar için rakip seçme durumunda olmadıklarını, hangi rakip gelirse gelsin, Fenerbahçe'nin dişe diş mücadele edeceğini söyledi. "Aslanların, kaplanların kapışması" denilebilecek bir arenaya girdiklerini belirten Zico, "Bundan sonra kim gelirse, kapışacağız" dedi.

Zico, FB TV'de yaptığı açıklamada, rakiplerinin birçok tecrübesi oyuncusu bulunduğunu söyleyerek, "ancak, Fenerbahçe'de de çok kaliteli ve tecrübeli oyuncu var" diye konuştu.

Mart'a hazırız

Eleme usulü yarışmaya da hazır olduklarını, bundan sonraki ilk maçları şubat ve mart 2008'de oynayacaklarını dile getiren Zico, şöyle konuştu:

"Umarım bu önemli maçlar öncesi gereksiz sakatlıklar olmaz. Bu maçlara maksimum gücümüzle çıkamadığımızda sorunlar yaşanabilir. Muhtemel rakiplerimiz arasında bulunan Chelsea, Milan, Real Madrid, Barcelona gibi takımların ellerinde çok tecrübeli, dünya çapında oyuncular var, ancak biz nasıl onlara saygı duyuyorsak, onlar da bize aynı saygıyı duyuyor. Bizim takımımızda da Türk Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek futbolcular, Gana, Uruguay, Brezilya Milli Takımlarında oynayan futbolcular var. Rakiplerimizde dünya futbolunun önde gelen isimleri olarak sayabileceğimiz Kaka, Pirilo, Ronaldinho gibi oyuncular var. Bu oyuncular arasına Fenerbahçe'den de oyuncular sokabiliriz. Mesela Alex'i sokabiliriz. Alex'in dışında da Fenerbahçe'de bunların arasına girebilecek kapasitede oyuncular var."

Fenerbahçe'nin artıları

Zico, Fenerbahçe'nin artılarını da sayarken, "Futbolcuların teknik kapasiteleri artımız. Fiziksel ve taktiksel olarak çalışmalarımızı sahaya yansıtabilmemiz de artımız. Ayrıca, maçların sadece isimle kazanılamayacağının, önemli olanın sahada verilen mücadele olduğunun futbolcuların kafasında yer etmesi ve onların bu mantalitede olmaları avantajımız" dedi.

Gençelrbirliği maçı zirve açısından çok önemli

Turkcell Süper Lig'de Gençlerbirliği ile yapacakları maça da değinen Zico, bu karşılaşmayla ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

"Bizim, ligde tepeye daha da yaklaşmamız açısından önemli bir maç, çünkü tepedeki iki rakibimiz birbiriyle oynayacak. Son oynadığımız 2 maçta, oyuncularımda fiziksel ve duygusal olarak bazı yıpranmalar oldu. Bu maçta, bize en fazla yararlı olacak oyuncuları seçeceğiz. Ankara'ya 3 puan için gideceğiz. Fenerbahçe, elde ettiği başarılarla bir kez daha hedef oldu. Fenerbahçe'yi yenme düşüncesi bile bir takımı motive eder. Her takım, Fenerbahçe'ye karşı oynamayı ve Fenerbahçe'yi yenmeyi artık daha çok isteyecek. Buna dikkat etmeliyiz."