BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

Fener cari açığı kapattı

Devlet Bakanı Şimşek, Fenerbahçe'nin ülke ekonomisine katkı yaptığını söyledi

Abone ol

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin, cari açığını kapatmasında, getirdiği döviz gelirleriyle Fenerbahçe'nin rolünün büyük olduğunu söyledi.

Mehmet Şimşek, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve beraberindeki yöneticileri, Hazine'deki makamında kabul etti. Şimşek, görüşmenin başında yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana Fenerbahçe taraftarı olduğunu belirterek, takımın Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısından büyük gurur duyduğunu bildirdi.

Uzun dönemde sporda, sağlıkta ve eğitimde Türkiye'nin ciddi anlamda net ihracat potansiyeli olan bir ülke olduğunu belirten Şimşek, hizmetler sektörünün, Türkiye'nin daha iyi rekabet yapabileceği bir sektör olduğunu söyledi.

Sporda başarı için vizyonu olan profesyonel yöneticilere ihtiyaç bulunduğunu vurgulayan Şimşek, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım'ın, tutarlı bir biçimde ve uzun soluklu düşünerek, Fenerbahçe'yi çok iyi bir noktaya getirdiğini kaydetti. Aziz Yıldırım ise bunun yalnızca kendi başarısı olmadığını, tüm yönetim ve ekibin başarıda payları olduğunu dile getirdi.

ŞİMŞEK, FENERBAHÇE KULÜBÜ ÜYESİ OLDU

Aziz Yıldırım, daha sonra, Fenerbahçe Kulübü'nün üyelik kartını, şeref üyeliği belgesini ve kulüp rozetini Şimşek'e sundu. Yıldırım, ''Sayın bakan, Fenerbahçe Kulübü'nün üyesi oldunuz, artık kongrede oy bile kullanabilirsiniz'' dedi.

Türkiye'nin, her alanda olduğu gibi sporda da büyük bir atılım içinde olduğunun altını çizen Şimşek, ''Fenerbahçe, inşallah finali oynayarak daha büyük başarılara imza atar'' diye konuştu.

Şimşek, bir gazetecinin, İngiltere'deyken hangi takımı tuttuğunu sorması üzerine, ''İngiltere'de de Fenerbahçe'yi tutuyordum. Arada sırada maçlarına gittiğim bir tek Arsenal vardı'' yanıtını verdi.

Yıldırım ise bir gazetecinin, sporda kayıtdışılığın yüksek olduğu iddialarının olduğunu sorması üzerine, sporda kayıtdışılığın olmadığını, Maliye Bakanlığı'nın en çok geliri de spor kulüplerinden elde ettiğini vurguladı.