BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,10
ALTIN 2.474,52
HABER /  SPOR

Zico futbolu beğenmedi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico ısırarak oynamaları gerektiğini söyledi.

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico ilk yarıda çok kötü oynadıklarını, ikinci yarıda ise takımın biraz uyandığını ancak istediklerini sahaya yansıtamadıklarını belirterek şöyle devam etti:

"Çok kötü bir ilk yarı geçirdik. Pozisyon üretemedik, topu rakip sahaya getiremedik, şut dahi çekemedik. Rakip, presle birlikte sert oynayarak paslaşmamıza engel oldu. İkinci yarı daha iyiydik. Her şeye rağmen girdiğimiz pozisyonları değerlendirsek maçı kazanabilirdik''

Hakeme uzatma eleştirisi

Sakatlanan futbolcu ile birlikte hakemin de saha dışına çıkmasını ve maçın en fazla 4-5 dakika uzatılmasını eleştiren Zico, "İtalya ligini takip ediyorum ben. Hakemler maçı oyunu duraklamalara göre 8 hatta 10 dakika dahi uzatıyor. Bunu şikayet için söylemiyorum ama hakemlerimiz, oyunu durduğu kadar uzatmalı'' diye konuştu.

Bursaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz'ın penaltı isyanının sorulaması üzerine Zico, ''Oyunu herkes farklı yorumlayabiliyor. O pozisyonla ilgili Semih'in önde olup olmadığını görmedim. Ama biz rakibe 14 faul yaptık ama bunun karşılığında 28 faule maruz kaldık. Demek ki herkes farklı şekilde şikayette bulunabilir'' karşılığını verdi.

Isırarak oynamamız lazım! 

Zico, ''Hep sert futboldan şikayet ediyorsunuz. Puan kayıplarında başka sebepler yok mu. Bir tedbir almayı düşünüyor musunuz'' sorusuna ise, ''Sıkı markajdan, boş alan yaratarak, rakibe onun yaptığı gibi sert futbol oynayıp ısırarak kurturabiliriz. Bunu yapmalarını oyuncularıma söylüyorum. İlk yarıda bunu hiç yapamadık. İkinci yarı biraz daha iyiydik ama yeterince değil'' cevabını verdi.

Gaziantepspor maçında olduğu gibi kadroda büyük bir değişiklik düşünüp düşünmediğinin sorulması üzeren Zico, "Bu bizim için bir seçenek. Ama kadroyla sürekli oynamak doğru olmaz. Özellikle sezon başında kadroyla sık sık oynamanın sıkıntı yaratacağını düşünüyorum'' dedi. Zico, bir puan almaktan mutlu olmadığını, azla yetinmeyen biri olduğunu ve üzgün olduğunu sözlerine ekledi.