BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.527,78
HABER /  POLİTİKA

New Yorkta sıcak zirve

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Bakoyanni ile görüştü

Abone ol

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, New York'taki Türkevi'nde, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ile görüştü.

Ali Babacan tarafından Türkevi'nin 3. katında karşılanan Dora Bakoyanni, Ali Babacan'a "Sizi yeniden görmek ne güzel, yeni görevinizden dolayı sizi kutlarım" dedi. Babacan da Yunanistan Dışişleri Bakanı'na "Hoşgeldiniz" diye karşılık verdi.

Babacan ve Bakoyanni, basına kapalı yapılan görüşmenin ardından Türk ve Yunan basın mensuplarının karşısına çıktılar.

Dışişleri Bakanı Babacan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Bakoyanni ile ilk kez biraraya gelmediklerini, birbirlerini Bakoyanni'nin Atina Belediye Başkanlığı yaptığı dönemden beri tanıdıklarını, uzun zamandır aralarında iyi ilişkiler bulunduğunu söyledi.

Babacan, "Biz, iki ülkede de 2. kez göreve gelmiş hükümetlerin dışişleri bakanlarıyız. Önümüzde yeni bir ufuk var, iki ülke ilişkilerini geliştirmek için halklarımızın bize verdiği güçlü bir görev var" dedi.

Görüşmesinde, Türkiye'nin AB üyeliğini de ele aldıklarını kaydeden Babacan, Yunanistan'ın Türkiye'ye başından beri bu konuda destek verdiğini belirterek, bu konuda da iki ülkenin birlikte çalışacaklarını söyledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Bakoyanni ise yaptığı konuşmada, yakın akrabasını terör yüzünden kaybeden Babacan'a başsağlığı dileklerini sunduğunu da kaydetti.

Bakoyanni, "Türkiye'de ve Yunanistan'da yeni seçilmiş 2 hükümetiz ve mümkün olduğunca yakın bir biçimde çalışmak istiyoruz. Biz komşuyuz, hem enerji alanında hem de ekonomik işbirliğimizde bugüne dek somut başarılar kaydettik. Türk-Yunan ilişkilerinde yeni bir ivme kazanmak için çalışacağız" diye konuştu.