BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.412,33
HABER /  SPOR

Zico bu lakabı sevmiyor

Teknik Direktör Zico, kendisi için kullanılan lakabı sevmediğini söyledi. Hangi lakap mı?

Abone ol

Tempo dergisinin son sayısında röportajı yer alan Brezilyalı çalıştırıcı, ''Beyaz Pele'' benzetmesini sevip sevmediği sorusuna, ''Pele oynadığı dönemde de sonrasında da hep idoldü. Brezilya için çok şey yaptı. Ben de her Brezilyalı gibi onun hayranıyım. Beyaz Pele olarak adlandırılmayı sevmiyorum'' yanıtını verdi.

Burada karşılaştırılan iki insanın farklı olduğuna dikkati çeken Zico, ''Futbol hayatımda ne yaptıysam Zico olarak yaptım, Pele olarak yapmadım. 'Benden sonra yeni Zico kim olacak' diye bakmadım. Çünkü 'Yeni Zico' diye bir şey olmayacak. Benim görüşüme göre futbolcular kendi dönemlerinde değerlendirilmeli'' yorumunu yaptı.

''FUTBOL TANRISI DEĞİLİM''

Japonların kendisi için kullandığı ''Futbol Tanrısı'' ifadeyle ilgili olarak da Zico şunları kaydetti:

''Brezilya'da tanrı ve din olgusu çok yüksek mertebededir. Tanrı en önemli varlıktır. Biz Brezilya'da hiçbir insanı Tanrı'ya benzetmeyiz. Japonya'ya gitmiş en kariyerli futbolcu olduğum ve Japon futbolunun gelişimi için çok çalıştığım için, bana böyle bir mertebeyi uygun gördüler. Onların bana yaptığı bir kompliman ve gurur duyuyorum. Ancak bu konuda mütevazı olarak, kendimi 'Futbol Tanrısı' olarak görmediğimi söylemeliyim.''