BIST 10.503
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.474,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Zeytinburnu'da kültür sanat sezonu açıldı

Sanat ve kültürün nabzını tutan Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde sezon etkileyeceği etkinliklerle başladı.

Abone ol

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nin ikinci sezon açılışı geçen cuma akşamı gerçekleşti.

Zeytinburnu'nda kültürün ve sanatın nabzını tutmak için yola çıkan merkezin açılış programı saat 19.00'da konuklara verilen bir kokteyl ile başladı. Resim koleksiyoneri Muammer Kırdök'ün topladığı resimlerin bir kısmından oluşan "Yedi Ressam" sergisinin açılışı ile program devam etti.

Sergi açılışını gerçekleştiren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, konuşmasında şunları dile getirdi;

" 12 yıldır kültürel ve sanatsal faaliyetlere yatırım yapıyoruz ve bu yatırımların devamı için sürekli olarak çalışıyoruz. 2010 yılı içerisinde 53 yetişkin, 54 çocuk tiyatrosu, 44 sinema filmi 67.124 izleyici ile buluştu. Değerli fikir insanlarınca 63 söyleşi gerçekleşti ve 4.465 kişi bu söyleşilerden istifade etti. Verilen 26 adet konseri 4.147 müziksever dinledi. 9 adet sergi sanatseverlerin ilgisine sunuldu. YazınSanat kurslarımızda ilköğretim öğrencileri 11 branşta kurs görerek, yaz tatilini hem eğlenerek hem öğrenerek geçirdiler. 19 branşta verilen kültür sanat kurslarımıza 775 kişi katılmış, 402 öğrencimiz bu kurslardan sertifikasını alarak mezun olmuştur. Abdülbaki Paşa Kütüphanesi'nde (Nağmedar) musikimizin değerli üstatlarınca verilen 27 müzik ziyafetinden 2.430 kişi istifade etmiştir. Yeni sezonda da hızımızı kesmeden bu faaliyetlerimize devam edeceğiz. Desteğiniz için hepinize teşekkür ederim."

Uğurlu büyüledi

Kültür merkezi fuaye alanında oluşturulan platformda Tuluyhan Uğurlu ve ekibi 'Sonsuza Kadar İstanbul' albümünden eserleri seslendirdi. Konserde Uğurlu'ya, kavalda Murat Karaman, viyolada Doğukan Çokşeker, yaylı tamburda Uğur Varol ve vurmalı çalgılarda Gürkan Özkan eşlik etti.Geçmişten günümüze İstanbul fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi eşliğinde icra edilen eserler kültür merkezine gelenlere güzel dakikalar yaşattı.