BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,31
HABER /  POLİTİKA

Zeybek MHP'ye öyle bir öneri sundu ki...

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, MHP ile seçim ittifak yapınca oyların yüzde 30'lara geleceğini savundu..

Abone ol

MHP ile ittifak hayali Namık Kemal Zeybek'i coşturdu. DP'nin yeni lideri ittifak ile yatıp ittifak ile kalkıyor adeta. MHP ile seçim birlikteliğine Türkiye Partisi, Saadet Partisi ile BBP'yi de katan Zeybek, bu iktidar projesi ile oyların yüzde 30'lara geleceğini iddia etti.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, MHP ile ittifak kurmaya hazır olduklarını belirterek, "Çatı MHP olur. Benim adaylığım sıkıntı meydana getirecekse aday olmam" dedi. 

BAHÇELİ'DEN HENÜZ YANIT YOK

Zeybek ayrıca, merhum Alparslan Türkeş'in kendisine hediye ettiği bastonu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bu görüşmede hediye etmek istediğini söyledi.

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Döşemealtı ilçe başkanlığının düzenlediği ‘Birlik Şöleni’ne katılmak üzere Antalya’ya geldi. Havalimanında partililer tarafından karşılanan Zeybek, daha sonra Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin kötü gidişini önlemek için AK Parti’nin önünün kesilmesi gerektiğini söyleyen Namık Kemal Zeybek, şöyle dedi:

"ÇATIDA ANLAŞAMIYORUZ"

"AKP bu kadar meydanı boş bulmamalı, çünkü bu Türkiye için tehlikeli. Bunun iki yolu var. Bir meclise bir sağ bloğun, sağ partilerden meydana gelen bir bloğun girmesidir. Bu konu için güçlü şekilde çok milletvekiliyle girmesi için barajı aşmak yetmez. Bunun için Saadet Partisi, Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi ile temaslarımız var ve devam ediyor. Ama çatıda anlaşamıyoruz. Biz diyoruz ki bu proje ancak Demokrat Parti’nin çatısında olursa başarılı olur. Başarılı olmak için bunu yapmak lazım. Bir de diyoruz ki teşkilatlarımızın talepleri doğrultusunda başka bir yol, MHP ile bu şekilde yapılacak bir ittifak.

YÜZDE 30'LARA KADAR GÖTÜRÜRÜZ

MHP bence barajın üstünde, ama barajın üstünde olması neyi ifade ediyor. Dolayısıyla dedik ki MHP ile yapılacak bir ittifak yüzde 20’leri bulan bir oy meydana getirir. Bunu iyi tanzim edersek yüzde 30’lara kadar götürürüz. Bunun içine Türkiye Partisi, BBP, Saadet Partisi’ni de razı edebilirsek bu bir iktidar projesidir. Tek başına bir iktidar olacak bir akım meydana gelir. Bir sinerji meydana gelir. Türkiye için hayırlı bir iş yapmış oluruz diye düşündük."

BEN ADAY OLMAM

10 gün önce MHP Lideri Devlet Bahçeli'den görüşme talebinde bulunduğunu aktaran Zeybek, "1 gün bekledim, cevap gelmedi. O arada Saygı Öztürk geldi. Onunla konurken 'Biz MHP ile ittifaka hazırız. Çatı MHP olur, ben aday olmam. Benim adaylığım sıkıntı meydana getirecekse ben aday olmam. Bizim bir rakam isteğimiz olmaz. Sadece doğru tanzim edilen bir listeyle seçime gidersek zaten biz tabii olarak grup da kurarız çok da geçeriz' dedim. Bir; çatı MHP olur, iki; ben aday olmam, üç; başka herhangi bir talebimiz olmaz. Daha ne diyeyim. Memleket için uygun olan neyse görüşme talep ettik ve bunu açıklamaktan da çekinmiyorum" diye konuştu.