BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.502,40
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'nin adaylarını belirleyeceği adres

AK Parti tüm illerde tamayül yoklaması, CHP 29 ilde ön seçim yaparken MHP ise 12 Haziran Genel Seçimi için ilginç bir seçim projesi yürütüyor.

Abone ol

AK Parti tüm illerde tamayül yoklaması, CHP 29 ilde ön seçim yaparken MHP ise 12 Haziran Genel Seçimi için milletvekili adaylarını sanal ortamda belirliyor.

MHP'ye milletvekili aday adayı olarak başvuranların adaylarıkları www.mhpbilgi.com adresinden geçiyor. MHP, AK Parti ve CHP'nin aksine temayül yoklaması ve ön seçim yapmazken daha az maliyetli olan bir seçim sistemiyle adaylarını belirleme yolunu seçti.

Partili iki bilgisayar mühendisi tarafından kurulan sistem, parti üyelerine özel şifre veriyor. MHP üyelerinin TC kimlik numarası ve cep telefonu numarası girmesi karşılığında SMS'le gelen şifreyle girilen sayfada parti üyeleri kendi illerindeki aday adaylarına oy vermeye başladı. Şu ana kadar 30 binden fazla MHP üyesinin oy kullandığı sistemin ana sayfasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuya ilişkin bir de açıklaması yer alıyor.

Mesajında, 12 Haziran seçimlerinde tek başına iktidat olmayı hedeflediklerinin altını çizen Bahçeli oylamın adayların belirlemesinde çok etkili olacağına dikkat çekiyor:

"İlinizden Milliyetçi Hareket Partisi'ne milletvekili aday adayı olarak başvuran değerli şahsiyetlerle ilgili kanaatleriniz, yapacağımız değerlendirmelerde büyük önem arz etmektedir. İlgilerinizi rica ederim."

MHP üyelerine sistemde yöneltilen sorularise şöyle:

"Aşağıda adı verilen milletvekili aday adaylarının partimizden milletvekili adayı olmalarını nasıl karşılarsınız? Sizce, ilinizde partimizin aday sıralaması nasıl olmalıdır?"