BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.414,43
HABER /  POLİTİKA

Zeybek ittifakın neden tıkandığını anlattı

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, seçim ittifakıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Seçime hangi partinin şemsiyesi altında girileceği krize yol açtı. Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, seçim ittifakı görüşmeleri yaptığı Saadet Partisi ile çatı konusunda anlaşmaya varamadıklarını söyledi.

CNN Türk'e konuk olan Zeybek, sunucunun seçim ittifakıyla ilgili sorusunu yanıtladı. Hedeflerinin tek başına iktidar olduğunu açıklayan Zeybek, ittifak talebinin Saadet Partisi ile Türkiye Partisi'nden geldiğini iddia etti.

KİMSENİN YAPAMAYACAĞI MİTİNGLER

Memura işçiye ve emekliye yüzde 50 zam yapacaklarını vaat eden Zeybek, kaynaklarının hazır olduğunu sözlerine ekledi. Seçim meydanlarında kimsenin yapamayacağı mitingleri yapacaklarını iddia eden Zeybek, sözlerine şöyle devam etti:  

ÇATI MESELESİ ÇÖZÜLMÜŞ DEĞİL

"Biz kimseye 'ittifak yapar mısınız diye başvurmadık. Ama bize 'ittifak yapar mısınız?' diyenler oldu. Bunlardan birisi Saadet Partisi diğeri Türkiye Partisi idi. Bunlarla farkımız var ama çok büyük değil. Dolayısıyla birlikte seçime girersek 'tek başına gelebiliriz' diye böyle bir çalışma var. Çatı meselesi çözülmüş değil. Zaten sıkıntı orada. Şuna geldik ittifak Saadet Partisi'nde mi olsun yoksa Demokrat Partisi'nde mi olsun? Biz diyoruz ki 'şu sebeplerle bizde olsun' diyoruz. Saadet Partisi diyor ki 'şu sebeplerde çatı bizde olsun.'

NE SONUÇLANMIŞ NE DE BİTMİŞ BİR ŞEY VAR

Dolayısıyla bu görüşmeler devam ediyor. Ama dedik ki çatıdan aşağı inelim, duvarlara bakalım. Sonra çatıya tırmanırız. Şimdilik görüşmeler devam ediyor. Ne sonuçlanmış ne de bitmiş bir şey var. Olumlu gidiyor. Teşkilatımız ayağa kalktığı an iş bitmiş demektir. İnşallah iktidara geleceğiz."