BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.299,10
HABER /  GÜNCEL

İstanbul trafiği bu hatla rahatlayacak!

İstanbul trafiğini rahatlatan metrobüs hattının uzatılması için, inşaat çalışmalarına başlandığı öğrenildi. İşte yeni güzargah

Abone ol

İstanbul trafiğine soluk aldıran metrobüs hattının Beylikdüzü'ne uzatılması için çalışmalar başladı. 350 gün sonra Söğütlüçeşme'den metrobüse binen bir İstanbullu, 85 dakikada Beylikdüzü'nde olacak.

Büyükşehir Belediyesi Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Ocak'ta ihalesi yapılan yeni hattın, inşaat çalışmaları başladı.

Güzergâhtaki yolun genişletilmesi, ana ve ara durakların yapımının 350 günde tamamlanması planlanıyor. İş makineleri öncelikle Beylikdüzü ana duraktan başlayarak yol genişletiyor. Bir yandan da bazı noktalarda E-5'in ortasından geçecek olan metrobüs yolunun yapımına da başlandı.

GÜNDE 1 MİLYON YOLCU

Beylikdüzü ile Avcılar'ı 8.5 kilometrelik bir güzergâhla bağlayacak hatta 10 durak yapılacak. Sefer aralığı ortalama 32 saniye olarak düşünülen hattaki istasyon sayısı ise 40'a çıkacak. Yeni hattın durakları, "TÜYAP-Hadımköy-Bizimkent- Beylikdüzü-Belediye-Beylikdüzü- Haramidere-Haramidere Sanayi-Saadet Mahallesi-Ambarlı-Avcılar Merkez Mahallesi" olarak belirlendi.

50 kilometrelik Beylikdüzü-Söğütlüçeşme arasındaki yolculuk süresi 80-85 dakika olacak. Avcılar-Söğütlüçeşme arasında günde ortalama 700 bin kişiye hizmet veren metrobüs, Beylikdüzü'ne ulaştığında günde bir milyon yolcu taşıyacak.