BIST 10.522
DOLAR 32,60
EURO 35,46
ALTIN 2.444,76
HABER /  POLİTİKA

Zeybek Cindorukun partisinde

Hüsamettin Cindoruk moral buldu. Eski bakanlardan Namık Kemal Zeybek DP saflarına katıldı.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, ''Sendikalarla konuşmak yerine Tekel işçilerinin üzerine giden Hükümet, ortaya çıkacak sonuçlara katlanmak zorunda'' dedi.

Yazıcıoğlu'nun başdanışmanıydı

Eski bakanlardan ve bir dönem ANAP'ın önemli isimlerinden olan Namık Kemal Zeybek DP'ye geçti.. Zeybek yakın zamana kadar rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun başdanışmanlığını yapıyordu. 

Cindoruk, partisinin il başkanlığı tarafından Konya'da, 100. Yıl Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıya katıldı.

DP'nin yeni bir parti olmadığını eski bir siyasi kuruluş olduğunu belirten Cindoruk, ''Bu partinin geçmişinde Celal Bayar, Adnan Menderes, Süleyman Demirel ve Turgut Özal var, bu partinin temelinde siz varsınız'' dedi.

Cindoruk, Türkiye'nin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmada Konya'nın her zaman başka bir yeri olduğunu, Konya'nın kendilerine çuval çuval oy verdiğini söyledi.

Konya'dan seçkin bakanlar, seçkin milletvekilleri çıktığını ifade eden Cindoruk, ''İlk önce burası büyük bir tarım merkeziydi. Konya'ya traktörü biz soktuk, Bahri Dağdaş kardeşimle birlikte tohumu buraya biz soktuk, gübre kullanımını da biz başlattık. Bunu övünmek için söylemiyorum. Biz iktidar olursak Konya Ovası'nı aynen GAP gibi yapacağız'' diye konuştu.

Bir siyasi partiye ihtiyaç duyulursa, onu canlandırmanın herkesin görevi olduğunu bildiren Cindoruk, şunları kaydetti:

''Bu hepimizin görevidir. Bunun için Demokrat Parti'ye ihtiyaç vardır. Türkiye'de son yıllarda hepimizi inciten bir siyasi süreç yaşıyoruz. Bir kavga, bir kargaşa sürüp gidiyor. Bu arada siyasi partiler birbirleriyle ağız dalaşı yapıyor. İnsanlarımız bundan rahatsız. Bu Hükümet bir barış sağlamak yerine sürekli kavga başlatmaya çalışıyor. Bu kavgalar sonucunda hem ülkemiz yıpranıyor, hem devlet meseleleri öteleniyor, hem de ülkenin konuşması gereken bütün konular devre dışı kalıyor. Bir İsrailli, Türkiye Büyükelçisini bir sehpa gibi yere oturtup kendisine hakaret edebiliyor, ondan sonra bir özür mektubuyla kurtulmak istiyor. Bu siyasileri tatmin etmiş olabilir, ama yeterli mi? Halkımızın kırılmış olan izzeti nefsini tatmin eder mi?

Bu bitiyor, bir başka hadiseyle yan yana geliyorsunuz. Tekel işçileri sokakta... Tekel işçileri sokağa düştüğü zaman çare sendikalarla konuşmak. Sendikalarla konuşmak yerine Tekel işçilerinin üzerine giden Hükümet, ortaya çıkacak sonuçlara katlanmak zorunda. Tekel işçileri ücret talebinden çok hak talebi istiyorlar. Kaybolmuş kıdem haklarını istiyorlar. Kısacası haklarını istiyorlar. O da yetmiyor Türkiye bir başka konuda terör konusunda büyük bir sıkışıklık yaşıyor. Açılım adı altında ortaya konan bir kanunlar paketi var. Onu inceledim, incelediğim zaman gördüm ki, yeni bir şey yok.''

Türkiye'de tarımın ihmal edildiğini anlatan Cindoruk, tarımın üvey evlat muamelesi gördüğünü, toprağın ihmal edildiğini ileri sürdü.

Cindoruk, iktidarın değişme sürecinin başladığını da iddia ederek, iktidarın yapacağı bir şey kalmadığını öne sürdü.

Konuşmanın ardından DP Konya İl Başkanlığınca Cindoruk'a, Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye edildi, nazar boncuğu takıldı.

Partiye katılan eski Bakanlardan Namık Kemal Zeybek'e, parti rozeti takıldı.