BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.514,85
HABER /  POLİTİKA

Zeybek Bahçeli'ye kasetle yüklendi

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, kaset sakandallarının Bahçeli'nin koltuğunu sağlamlaştırtığını iddia etti

Abone ol

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, kaset skandallarının Deniz Baykal'ı koltuğundan ettiğini, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ise koltuğuna yapıştırdığını ileri sürdü.

DP Genel Başkanı Zeybek, İzmir'in Karşıyaka ilçesi merkez çarşısındaki esnafları ziyaret etti. Burada esnafla döner kesen, simit yiyen, kahve içip ve gül dağıtan Namık Kemal Zeybek, DP İzmir il Başkanı Naşit Birgüvi ve beraberindeki partililerle Karşıyaka İş Adamları Derneğini de ziyaret ederek burada basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

DP Genel Başkanı Zeybek, kaset tartışmalarına, "Sizin kaset tartışması dediğiniz şu hani Deniz Baykal'ı koltuğundan eden, Devlet Bahçeli'yi koltuğuna iyice yapıştıran kasetlerden mi bahsediyorsunuz" dedi. Kasetlerin her sefer aynı etkiyi yapmayacağının belirten Zeybek, "Kaset her zaman aynı etkiyi yapmaz. Bazen gördüğünüz gibi olur, bazen de tekrar gördüğünüz gibi olur. Ben şöyle söyleyeyim; Bu tür tartışmaların son zamanlarına giren ucube tartışması ve kaset tartışma asılında gündemi saptırıldığı konular olarak görüyorum. Mesela Milliyetçi Hareket Partisi MHP'yi kasetler üzerinden değil de yaptıkları, yapmadıkları üzerinden eleştirmek gerekirken gidip kasetlere takılıyoruz" şeklinde cevap verdi.

Zeybek, kasetlerin çekilmesini muhtevalarından daha da ağır olarak değerlendirdi. En tehlikelisinin de insanların her zaman izleniyoruz, dinleniyoruz korkusuna kapılması olduğunu, bunun hem fert hem de toplumun sağlığını bozduğunu söyleyen Zeybek, partilerin yaptıklarının konuşulmasını istedi.

Zeybek, 'Artık PKK'lı olmanın suç olmaktan çıkarıldığını' ileri sürerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir kişinin milletvekili olması onun terörist olma niteliğini ortadan kaldırmaz. Bir milletvekili sarışınsa, sarışın milletvekilidir. Bir terörist milletvekili polisimizi tokatlıyor. Kendini bile savunamayan o polis amirine, İçişleri Bakanı takdirlerini söylüyor. Bunu gören bir AKP'li polis tokatlamak serbest zannederek o da bir tokat attı. Ama anlamadığı bir şey var, PKK'lı tokat atarsa suç değil, o atarsa suç. Kendisi ak değil ama bütün karaları aklama partisi."

"ÖĞRENCİ YURDUNA MOLOTOF ATANLAR, KORKU SALMAK İSTİYORLAR"

PKK yandaşlarının Şırnak'ta bir öğrenci yurduna molotoflu saldırı yapmasının sorulması üzerine Zeybek, teröristlerin gayesinin halkı yıldırmak olduğunu belirtti. Zeybek, "Bunların yapmadıkları şeyler değil. Bunlar daha önce yaptılar, şimdi de yapıyorlar. Bunların insani ve vicdani ölçekleri yok. PKK başlarken ilk yaptıkları iş Kürt halkını sindirmek için kendilerine karşı olan köylere baskın yapıp, karşı olan köyleri toptan yok etmekti. Köyde çoluk çocuk, bebek ne varsa toptan yok ettiler. Hatta aldıkları evde canlıları dahi yok ettiler, canlı hiçbir şeyi bırakmadılar, hayvanları da çiçekleri de yok ettiler." diye konuştu.

Karşıyaka Çarşısı'nda TKP'nin broşürünü alan ve partili gençlerle konuşan Namık Kemal Zeybek, Karşıyaka İskelesi önünde parti otobüsünün üstünden yaptığı konuşmada da, ''Türkiye'deki orta direğin yok edildiğini, Güneydoğu'da bir terör devleti oluşturulmaya çalışıldığını" savundu.

Zeybek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın suçlamalara yanıt vermediğini ifade ederek, "Angut dememe kızdı. Bir kelime için 100 bin lira istedi. Ama kendisi her şeyi söylüyor" şeklinde konuştu.