BIST 10.270
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.401,29
HABER /  GÜNCEL

Zengin adasında fakir isyanı

Dünyanın en gözde zenginleri bu adada. Köpeklerinin bile ayrı daireleri var ama işçiler isyanda.

Abone ol Amerika'daki Fisher Adası bugünlerde hiç de alışık olmadığı günler yaşıyor. Adada sadece ultra-zenginler oturuyor. Nüfus 467... Her isteyen burada ev alamıyor. Para da bu adada geçmiyor.

Bu ultra zengin adasında bir çok ünlünün milyon dolarlık evleri yer alıyor. Adanın büyüklüğü 0.8 kilometrekare... Bu minik ama çok zengin adada bugünlerde çalışanların isyanı var.

Zira zenginler adasındaki işçiler için hayat hiç de kolay değil. Kaprisli zenginlere hizmet için günde sadece 80 dolar yevmiye alıyorlar.

ADA YÖNETİMİNE DAVA

Zenginlere hizmet veren bu kişiler, "Biz sadece birer işçi olarak görülüyoruz; insan yerine bile konulmuyoruz. Böyle bir yerde günde sadece 80 dolar yevmiyeye talim ediyoruz" diye yakınıyor.

 Son olarak ırk ayrımcılığına maruz kaldıklarını; onurlarının çiğnendiğini savunan 18 hizmetli ve Uluslararası Hizmet Sektörü Çalışanları Sendikası (SEIU), Miami mahkemesinde Fischer Adası yönetimine dava açtı.

Hayvanları için daire tutuyorlar!

Aktris Julia Roberts, tenis yıldızı Boris Becker, aktör Robert De Niro ve Sylvester Stallone gibi aktörlerin de ev satın aldığı adada akıl almaz bir lüks var. Adada fakir bulunmadığı için de bu normal zaten...

Fisher Adası, bir adadan ziyade bir 'zenginler kulübü' gibi işliyor. Deniz kıyısındaki bir malikanenin fiyatı 17.5 milyon dolar civarında. 

Bu adada para da geçmiyor... Bütün harcamalar sadece üyelik kartıyla yapılabiliyor.


Adaya tarifeli sefer yok... Buraya gitmek için özel feribot, yat ya da helikopter kiralamak gerekiyor. Adanın zenginleri, sırf evcil hayvanları için bile ayrı apartman dairesi tutuyor.