BIST 10.219
DOLAR 32,23
EURO 34,75
ALTIN 2.450,09
HABER /  GÜNCEL

Zekeriya Öz son dakika açığa alındı!

17 ve 25 Aralık soruşturmasını yürüten Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç son dakika açığa alındı.

Abone ol

HSYK verdiği son dakika kararla Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç'i açığa aldı.

17 ve 25 Aralık soruşturmasını yürüten Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç hakkında başlatılan disiplin soruşturması ile ilgili bugün HSYK’de kritik bir toplantı yapıldı. Daire, bugün yaptığı toplantıda 4 savcıyı açığa aldı.

RAPOR HAZIRLANMIŞTI

HSYK başmüfettişi Ömer Kara, dört savcı ile ilgili “kusurlu, uygunsuz hareket ve ilişkileriyle mesleğin şeref ve nüfuzuna ve saygınlığına zarar verdikleri” iddiasıyla rapor hazırlamış, meslekten ihraç talebiyle soruşturma izni istemişti.

ERDOĞAN'A HAKARET

HSYK 3. Dairesi de soruşturma izni vererek, dosyayı 2. Daire’ye göndermişti. 3. Daire, yazısında dört savcının açığa alınmasını da istemişti. 4 savcı ile ilgili raporda farklı suçlamalar yer alıyor. Bolu’ya düz savcı olarak gönderilen Zekeriya Öz, işadamı Ali Ağaoğlu’nun parasıyla Dubai’de tatil yapmak, Twitter’da siyasi içerikli mesajlar paylaşmak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret etmekle suçlanıyor.

BİLDİRİ DAĞITMA SUÇLAMASI

Savcı Celal Kara’nın, 17 Aralık’ta gözaltına alınanlara savunma hakkı vermediği, Mehmet Yüzgeç’in ise somut bilgi ve belge olmadan gözaltı işlemi uyguladığı, mal varlıklarına el koyduğu öne sürülüyor. 25 Aralık’ı yürüten savcı Muammer Akkaş için yöneltilen suçlamalardan biri adliye önünde basın açıklaması dağıtmak.

ZEKERİYA ÖZ'DEN İLK TEPKİ

Ergenekon davalarının mimarı olan ve bugün HSYK kararıyla savcılık görevinden uzaklaştırılan Zekeriya Öz, karara ilk tepkisini Twitter'dan gösterdi. Zekeriya Öz kararı idama benzetti:"Yiğide dar ağacı düştü."

Zekeriya Öz'ün HSYK'nın kararına verdiği ilk tepki şöyle:

"Bir nar ağacı var bir de dar ağacı Namerde nar düştü yiğide dar ağacı" Necip Fazıl Kısakürek

Yürütmenin boyunduruğu altına girmiş bağımlı yargı tüm aşamalarıyla teşekkül etmiştir. Bu halde 16 yaşındaki çocuğun tutuklanması da beklenir.

Hakaretten şüpheliyi gözaltına aldırmayan savcının sürülmesini yapan kurulun kendi iradesinden söz edilemez.

Milletimin hakkını hırsıza yolsuza yedirmediğim için verdiğim mücadele sonucunda sürülmem ve görevden alınmam büyük bir şereftir.

ekran-resmi-1436-03-08-1.45.37-pm.20141230134516.png


27229827.jpg
ERDOĞAN'I ÖLÜMLE TEHDİT ETMİŞTİ

17 Aralık operasyonunun ardından Bolu'ya düz savcı olarak atanan savcı Zekeriya Öz sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından geçen Temmuz ayında tartışma yaratan tweetler atmıştı.

Savcı Öz, isim vermeden dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ima ederek sonunun idam edilen Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin ve linç edilerek öldürülen Libya'nın eski lideri Kaddafi gibi olacağını öne sürmüştü.

screen-shot-2014-07-17-at-8.08.17-am.20141230132618.png