BIST 9.681
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.426,50
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu son rapor kar tatili var mı?

Meteoroloji son hava durumu raporuna göre 18 ilde bugün kuvvetli kar yağışı var İstanbul, Ankara ve Eskişehir'de hava kötü, Balıkesir'de okullar tatil.

Abone ol

Meteoroloji 'nden gelen son hava durumu raporuna göre İstanbul, Ankara ve Eskişehir başta olmak üzere 18 ilde kuvvetli kar yağışı var, Balıkesir'de okullar tatil edildi. Kar yağışının vurduğu İstanbul için ise tatil kararı bulunmuyor. 

Balkanlar üzerinden gelen kar yağışı Türkiye'yi etkilemeye başladı son hava durumu tahminine göre bugün kar yağışı 18 ilde kuvvetli olarak görülecek. Çarşamba gününün hava durumu raporunda ise kar yağışının etkisini yitireceği bilgisi yer alıyor.

Dün gündüz Marmara ve Batı Karadeniz'i etkisi altına alan fırtına ve yağmur gece saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. İstanbul'un yüksek yerlerinde kar gece boyu yağdı, kent merkezinde ise sabah saatlerinde kar yağışı etkisini arttırdı.

BOLU DAĞI KAR ULAŞIMI ENGELLİYOR

TEM Otoyolu ve D-100 karayolunun BoluDağı kesiminde yoğun kar yağışı etkili oluyor. Bölgede dün akşam başlayan ve aralıklarla devam eden yağış nedeniyle BoluDağı'nda kar kalınlığı 8 santimetreye ulaştı.

hava-durumu-bolu-daği.jpgBolu Dağı yolunda kar ulaşımı engelliyor

Yağış özellikle D-100 karayolunun Bakacak, Karanlıkdere, Seymenler ve Abant Kavşağı, TEM Otoyolu'nun viyadükler ve Bolu Dağı Tüneli kesimi, Düzce'de ise Topuk Yaylası mevkisinde sürüyor.

Karayolları ekiplerinin karla mücadele çalışması yaptığı güzergahlarda, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olması ve aşırı hız yapmaması konusunda uyarıyor.  

Bolu ve Düzce kent merkezlerinde ise kar kalınlığının 5 santimetreye ulaşması günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

istanbul-hava-durumu-kar.20141230102623.jpgİstanbul'da hava durumu :  Kar yağışı günlük yaşamı etkilemeye başladı.

İSTANBUL HAVA DURUMU

İstanbul'daki kar yağışı bugün gün boyu etkisini zaman zaman artırarak sürecek. Meteoroloji verilerine göre kar yağışı yarın etkisini yitirecek. İstanbul hava durumu verilerine göre kar yağışı yarın öğle saatlerinden itibaren sulu kara dönecek.

KAR BU İLLERDE ŞİDDETLİ OLACAK

Meteoroloji'den yapılan yazılı açıklamaya göre, kar yağışı, bugün Marmara, Batı Karadeniz, Kuzey Ege, İstanbul, Eskişehir ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde; Çarşamba ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde Marmara, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Kuzey ve İç Ege ile Eskişehir ve Isparta çevrelerinde etkili olacak.

Bugün görülecek kar yağışları, kuvvetli poyraz ile Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yoğun olacak. İşte yoğun kar yağışı için uyarılan iller;

-Ankara
-Çanakkale,
-Balıkesir,
-Bursa,
-Bilecik,
-Yalova,
-Kocaeli
-Sakarya
-Bolu,
-Düzce,
-Karabük,
-Kastamonu
-Zonguldak,
-Bartın
-Sinop'un iç kesimleri
-Eskişehir (çarşamba günü çok kuvvetli)
-Isparta (çarşamba günü çok kuvvetli
-Kütahya

ESKİŞEHİR HAVA DURUMU

Eskişehir'de kent merkezine mevsimin ilk kar yağışı düştü. Kent merkezi ile ilçelerde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle sürücüler trafikte zor anlar yaşarken, toplu taşıma araçlarında ise yoğunluk görüldü. İl merkezinde gece sıfırın altında 1 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı, sabah sıfır dereceye çıktı.

eskişehir-hava-durumu-kar-yağişi.jpgEskişehir hava durumu : Etkili kar yağışı nedeniyle şehir merkezinde çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi.

Gün içerisinde zaman zaman kuvvetlenmesi öngörülen yağışın, 2 Ocak 2015'e kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor.

KIRKLARELİ HAVA DURUMU

Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Bölgede dün akşam başlayan ve aralıklarla devam eden yağış nedeniyle Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda kar kalınlığı 1, Kofçaz ilçesinde 2, Demirköy ilçesinde ise 4 santimetreye ulaştı.

Kofçaz ilçesinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Karayolları ekiplerinin karla mücadele çalışması yaptığı güzergahlarda, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olması ve aşırı hız yapmaması konusunda uyarıyor.
hava-durumu-kar-yağişi.jpgKırklareli Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının eksi 3 derece ölçüldüğü kentte, kar yağışının 1 Ocak Perşembe gününe kadar etkili olması bekleniyor.

BURSA'DA HAVA DURUMU

Bursa'da, il merkezi ve yüksek kesimlerdeki ilçelere mevsimin ilk kar yağışıdüştü. Kent merkezi ile yüksek kesimlerdeki ilçelerde gece başlayan kar yağışı, sabah etkisini artırdı. İl merkezinde gece sıfırın altında 1 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı, sabah 1 dereceye çıktı.

Gün içinde zaman zaman kuvvetlenmesi öngörülen yağışın, 2 Ocak 2015'e kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor.

BALIKESİR HAVA DURUMU OKULLAR TATİL

BALIKESİR'in Dursunbey ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi. İlçede kapanan 27 mahallenin yollarının açılması için çalışma başlatıldı.
hava-durumu-kar-tatili-var-mi-.jpgBalıkesir hava durumu : Kar yağışı nedeniyle okullar tatil oldu

Elektrik kesintileri yaşanan, 27 mahallenin yollarının kapandığı ilçede, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi. Kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı ilçede, kapanan yolların açılmasına çalışılıyor.

TATİL KARARI VEREN DİĞER İLLER

ANKARA: Ankara'nın Çubuk ilçesinde, aşırı kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Bugün kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim veren okullarda öğleden sonra yarım gün ara verildi.

AFYON: Afyonkarahisar il merkezinde eğitime kar nedeniyle bugün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı nedeniyle merkez ile merkeze bağlı köy ve beldelerde bulunan tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

ANTALYA: Antalya'da şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki ilköğretim okulu ve liselerde eğitime ara verildi. Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada, hava muhalefeti nedeniyle Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde kalan okullarda eğitime, bugün ara verildiği bildirildi.

KÜTAHYA: İlde dün gece başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle 130 köy yolu ulaşıma kapandı. İl genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve tipi, günlük yaşamı olumsuz etkilerken, ulaşımda da aksamalara yol açıyor. Okullar tatil edildi

YOZGAT: İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, etkili kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verileceği bildirildi.

ELAZIĞ: Elazığ kent merkezinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi.

BOLU'DA MEMURA KAR TATİLİ

Bolu'da kar yağışı nedeniyle kamuda çalışan engelli ve hamile personele 2 gün idari izin verildi, engellilere yönelik 3 eğitim kurumu pazartesi gününe kadar tatil edildi

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, soğuk ve olumsuz hava şartları nedeniyle kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelin bugün ve yarın idari izinli sayılacağı belirtildi. Açıklamada, kentteki engellilere yönelik 3 özel eğitim okulunda ise pazartesi gününe kadar eğitime ara verildiği kaydedildi.