BIST 9.727
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.439,09
HABER /  GÜNCEL

Sekreter Asuman böyle çıldırttı!

Konya'daki cinayetin baş kahramanı Asuman Ekici'nin o sözlerine hakimden tepki geldi: "Yani helal olsun, buraya da paraleli eklediniz ya!"

Abone ol

Konya Selçuk Üniversitesi’nde Doç. Dr. Celalettin Özdemir’i öldürdüğü gerekçesiyle Prof. Dr. Ahmet Gülce, Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı. Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen Gülce, cinayeti planlayıp tasarlamadığını söyledi.

Gülce, hakkında Asuman Ekici’nin mesajları nedeniyle YÖK’e vermek üzere dosya hazırladığı gerekçesiyle Özdemir’le konuşmak istediğini belirtti. Arkasından Asuman Ekici’nin de geldiğini belirten Gülce, olayı şöyle anlattı: 

KUMPASA GETİRİLDİM

“Odaya girdim, birkaç adım attıktan sonra kapının kapanıp üzerimizden kilitlendiğini duydum. Bir kumpasa getirildiğimi hissettim. Soğukkanlılığımı kaybetmeden ‘Celalettin bu dosya meselesi ne?’ diye sordum. Küfredip yakama sarıldı. ‘Evleneceğim kızın (Asuman) ismini çıkarttın, ben de seni, hanımına ve YÖK’e rezil edeceğim’ diye bağırmaya başladı. Elinden kurtulamadım, benden uzundu ve sporla uğraşıyordu. Bu sırada deneylerde hortum kesmek için kullandığım küçük bıçağı çıkarıp 3 kez vurdum. Celalettin yere düşünce panik halde camdan atlayıp kaçtım.”

SİYANÜRLE İNTİHAR EDECEKTİM

Cinayetten sonra yeniden gittiği okuldan siyanür aldığını ve 2 gün intihar etmeyi düşündüğünü anlatan Gülce, “Eşim Handan, ‘Senin yerine başkalarının ceza almasını ister misin?’ deyince intihardan vazgeçtim, teslim oldum” diye konuştu.

Gülce, ölen doçentin ailesine dönerek, “Bu olay anlık oldu. En az sizin kadar üzgünüm, günde 3 kez Celalettin için Yasin okuyorum, bunu siz bile yapmıyorsunuzdur” dedi.

ASILMADIĞI KADIN YOKTU, ÜLKÜCÜYDÜ, ATARLIYDI

Hakkında 20 yıla kadar hapis istenen tutuksuz sanık Asuman Ekici ise, öldürülen doçentten hamile kaldığını ve çocuğu düşürdüğünü söyledi. İlişkisinin olmadığı Gülce’nin kendisine asıldığını savunan Ekici, “Kaldı ki onun üniversitede asılmadığı kadın yoktu” dedi. Ekici, “Bu cinayetle ilgim yok. Celalettin ülkücüydü. Kendine göre atarlıydı ve Cemaat’ten nefret ederdi. Gülce’nin de Fethullah Gülen’in cemaatinden olduğunu herkes biliyor. Aralarında soğuk rüzgârlar vardı. Cinayetin sebebi bu olabilir” diye konuştu. Bunun üzerine hâkim “Yani helal olsun, buraya da paraleli eklediniz ya” diye tepki gösterdi.

ASUMAN RECMEDİLMELİ

Gülce’nin avukatı, ölen doçentte derinliği 19 santimetreyi bulan 14-15 bıçak darbesi bulunduğunu, müvekkilinin kullandığı bıçağın sapıyla birlikte 9 santimetre olduğunu, ayrıca 3 bıçak darbesi vurduğunu savunarak, “Gülce gittikten sonra başka bir kişi gelip Özdemir’’e öldürücü darbeleri vurdu. Buranın anahtarı sadece Asuman’daydı ve ne garip ki cesedin bulunduğu yerdeki sehpanın ayağında Asuman’ın parmak izleri çıktı” diye konuştu.

Ekici’nin avukatı Hasip Şenalp ise, müvekkilinin cinayetle alakası olmadığını ancak evliyken başka bir erkekle zina yaptığını söyleyerek “Böyle bir ahlaksızlığın, böyle bir edepsizliğin cezası İslamiyet’e göre recm olmalı. Ancak siz şu halde müvekkilimi işlemediği bir suçtan dolayı yargılıyorsunuz. Cinayetin işlendiği ilk günden son güne kadar müvekkilim polise gerekli bilgileri vermiş, bir türlü inandıramamıştır” diye konuştu.

Mahkeme, Gülce’nin tutukluluk halinin devamına, Ekici’nin tutuklanması talebinin reddine karar verip duruşmayı 20 Mart 2015’e erteledi.