BIST 9.095
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,90
HABER /  DÜNYA

Meğer o Barzani, Barzani değilmiş!

Peşmerge Güçleri Komutanı Sirvan Barzani’nin açıklamaları, Mesud Barzani'nın açıklamalarıymış gibi haber yapılınca ortalık karıştı.

Abone ol

Reuters’a konuşan Peşmerge Güçleri Komutanı Sirvan Barzani’nin açıklamaları, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani adıyla verilince ortalık karıştı.

Türkiye medyasında yer alan haberde, Peşmerge Güçleri Komutanı Sirvan Barzani’nin IŞİD’e karşı yürütülecek stratejiyle ilgili değerlendirmeleri, Başkan Mesud Barzani adıyla, “IKBY Başkanı Mesud Barzani Irak haritasının değişmesi gerektiğini söyledi” ifadeleriyle yer aldı.

Haberde kısaca şöyle denildi:

“Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Irak haritasının değişmesi gerektiğini, mevcut haritanın gerçek bir yapı üzerine çizilmediğini ve Sykes-Picot’u değiştirmek istediğini söyledi. Reuters’a konuşan Barzani, IŞİD’e karşı yürütülecek stratejiyle ilgili olarak ABD’li bir generalle bir araya geldiğini söyledi. ABD’li generalle aralarında geçen konuşmayı aktaran Barzani, 'Benim planımı sordular. Ben planımın Sykes-Picot’u (Ortadoğu’nun şu anki haritasının çizildiği 1916 yılında Fransa ile İngiltere arasında imzalanan anlaşma) değiştirmek olduğunu söyledim' ifadelerini kullandı.”

Söz konusu açıklamanın Peşmerge Güçleri Komutanı Sirvan Barzani’ye ait olduğu, Mesud Barzani tarafından böyle bir açıklama yapılmadığı bildirildi.