BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Zekeriya Öz hakkında şok iddia

Sabah gazetesi, attığı olay tweetleriyle gündemden düşmeyen savcı Zekeriya Öz'e ait olduğunu iddia ettiği tapeleri yayımladı.

Abone ol

Sabah sinde yer alan habere göre, Dubai seyahatiyle adı gündeme gelen Öz, bu telefon görüşmelerinde de işadamı Osman Ağa'dan mont ve güneş gözlüğü istedi.

17 Aralık soruşturmasının koordinatör savcısı Zekeriya Öz'ün aynı soruşturma kapsamında teknik takibe alınan işadamı Osman Ağca ile görüşmeleri dinlemeye takıldı.

"Zekeriya'nın hayatı beleş" başlıklı manşete taşınan haberin spotunda ise "Ballı Dubai tatilinin hesabını veremeyen Savcı Öz'ün şimdi de rüşvet tapeleri çıktı. İşadamına zümrüt yeşili mont ve güneş gözlüğü aldırmış" ifadeleri yer aldı.

17 Aralık operasyonundan önce Yakup Saygılı'nın Mali Şube Müdürlüğü görevini yürüttüğü dönemde bu kayıtlara ulaşan polisin bu kayıtları soruşturma dosyasına eklemediği belirtiliyor.

Haberde polis şeflerinin talimatıyla, kayıtların bilgisayar hard disklerinden de silindiği iddia edildi. Bilgi işlem uzmanı polisler tarafından bilgisayarlardaki eski dokümanlar kurtarılmaya çalışılırken bu tapelere ulaşıldığı açıklanan haberde, Öz'ün tapelerde "X Başsavcı" diye kodlandığı belirtiliyor.

ZÜMRÜT YEŞİLİ MONT İSTİYOR
Zekeriya Öz, 17 Aralık soruşturmasında şüpheli olarak dinlenen işadamı Osman Ağca ile yaptığı telefon görüşmelerinde şöyle diyor: "Ben Adidas'ta baktım, zümrüt yeşili tüyünden incecik bir mont var, ona olur. 58 beden olabilir. 419 lira falan. Adidas'ın orijinal şeyi Osman." Belgenin bir sonraki cümlesinde ise montun "X Başsavcı" olarak kodlanan kişiye teslim edildiği belirtiliyor. Öz, bir başka görüşmede ise "Ben Metro City'deyim Osman" diyor. "Arıyorum orayı abi" diyen Osman Ağca ardından gözlük satan mağazayı arayıp, "Misafirim geldi mi? Ne lazımsa yapın. Ben ödemesini alırım. Ücret almayın" diyor.

SABAH'IN YAYIMLADIĞI BELGE

belge.20140807073603.jpg